SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlçelerde de Kampanya

A- A+ PAYLAŞ

Van'daki depremzedelere destek için Malatya'da ve ilçelerde başlatılan kampanyalarda toplanan malzemeler deprem bölgesine ulaştırılıyor.
 
MALATYA'DA..
Malatya Belediyesi'nden, son parti yardımlarla ilgili şu açıklama yapıldı:
 
"Yüzlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremin ardından ilk etapta 1000 koli gıda ile 4000 bin ekmeği bölgeye ulaştıran Malatya Belediyesi, sivil toplum örgütleri ile yaptığı işbirliği sonucu 1225 gıda paketi, 36 katalitik soba ve çok sayıda giyecek, battaniye, ilaç yardımından oluşan bir TIR’ı daha deprem bölgesine gönderdi.
 
Malatya Belediyesi koordinasyonunda bazı sivil toplum örgütleri ve meslek odaları tarafından depremzedeler için hazırlanan yardım malzemeleri bir TIR ile Van’a gönderildi.
 
Belediye Hizmet Binası yanından yardım TIR’ının gönderilmesi nedeniyle bir araya gelen Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, sivil toplum kuruluşları ile oda temsilcileri açıklamalarda bulundular. 
 
Yardım malzemelerini temin edenlere teşekkür eden Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, “Öncelikle deprem afetine uğrayan bölgedeki depremzedeler adına, Malatyalı hemşerilerimiz adına şu an yaklaşık 1225 koli gıdayı bize teslim eden Ticaret ve Sanayi Odamıza ve değerli üyelerine; Müsiad üyelerimize ve şube başkanımıza; Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimize, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi üyelerine ve Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği’mize huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi. Mumcu, Belediye personeline de bu husustaki çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı H. Hüseyin Erkoç, Türk Milleti’nin bir kez daha kadirşinaslığını ortaya koyduğunu dile getirerek, “Hakikaten 74 milyon insan tek yürek tek bilek oldu. Türk insanının tarihin derinliklerinden gelen kardeşlik duygusunu en üst noktada yaşamaya başladık. Bu milletimiz adına sevindirici bir olaydır. Belediyemizin organizatörlüğünde, sivil toplum örgütleri olarak bu yardım kampanyasına katıldık. Malatya olarak da üzerimize düşen görevi yerine getirmeye gayret ettik. Yardım yapan Malatyalı işadamlarımıza, esnaflarımıza, vatandaşlarımıza da teşekkür etmek istiyoruz. Ayriyeten bu toplanan bu eşyaları olay yerine götürecek Oruçoğlu firmasına da ben huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.
 
Müsiad Malatya Şube Başkanı Namık Şahin de Müsiad olarak gerek Türkiye’de gerek dünyanın herhangi bir yerinde böyle bir olay meydana geldiğinde geri durmalarının mümkün olmadığını ifade ederek, “Tabi bizler de bu konuda gerekli hassasiyeti göstererek, aynı şekilde çok kısa bir zaman içerisinde arkadaşlarımıza duyuru yaptık. Arkadaşlarımız da gerekli hassasiyeti göstererek gerekli yardımları yaptı. Bizler de getirdik burada belediyeye takdim ettik” şeklinde konuştu.
 
Malatya Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi (ESKK) Başkanı Ali Evren ise Türk Milleti’nin hayrı seven bir millet olduğunu belirterek, “Ben bir mesaj yolladım; iki gün içinde, esnaf ve sanatkarlarımız Bakırcılar Çarşısı’nda üç pikapa yakın eşya toplamış. Birisi kalfa olarak, çırak olarak ustasından 15 lira para almış, getirmiş 2 tane çayı oraya bırakmış. Biz böyle bir milletiz. Ölenlere Allah rahmet eylesin, Van Erciş’tekilerin tekrar başı sağolsun” açıklamasında bulundu. 
 
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Orhan Özbek de gıda bağışı yapan esnaflara teşekkür ederek, “Yardımlara katkı sunan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından 1225 gıda paketi, 36 katalitik soba ve çok sayıda giyecek, battaniye, ilaç malzemesi taşıyan yardım TIR’ı Van’a gönderildi.
 
DOĞANŞEHİR'DE..
Van'da meydana gelen depremin ardından Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Eğitim-Sen temsilciliğince başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardımlar Eğitim-Sen Malatya Şubesine gönderildi.
 
Eğitim -Sen Doğanşehir Temsilcisi İsmail Cengiz, "Van ilimizde meydana gelen büyük deprem dolayısıyla o bölgede büyük can ve mal kaybına sebep oldu. Biz de Doğanşehir ilçemizde Eğitim-Sen olarak deprem için bir yardım kampanyası başlattık. Yardım kampanyamızda topladığımız yardım kolileri Eğitim-Sen Malatya Şubesine gönderdik. Malatya'da ise Malatya Valiliğimiz aracılığı ile Deprem bölgesine ulaştırılacak. İlçemizdeki esnafımıza ve halkımıza çok teşekkür ediyoruz "dedi.
 
BİR KAMPANYA DAHA.
Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Muhammed Afşin Arıkan, düzenlediği basın toplantısında, "Van ilinde meydana gelen deprem, yüreklerimizi dağlamış ve üzüntüye neden olmuştur. Acımız büyüktür. Kaybettiğimiz kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz" dedi.

"Bugün acılara ortak olma ve birlik beraberlik günüdür" diyen Arıkan, "Millet olarak, dinimiz, törelerimiz ve sosyal sorumluluk gereğince depremde zarar gören vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak ve bir nebze olsa da dindirebilmek için Malatya Ülkü Ocakları olarak bölgeye gönderilmek üzere erzak, gıda ve kışlık kıyafet yardımı organizasyonu başlattık. Yapılacak yardımlar Malatya Ülkü Ocağı binasında toplanacak ve acil olarak bölgeye sevk edilecektir" dedi.

AVM'DE..

Kimse Yokmu Derneği Malatya Şubesi ile Malatyapark AVM işbirliği ile AVM içinde Van'daki depremzedelere ulaştırılmak üzere bir yardım standı açıldı.

 
  
Standın açılışında konuşan Malatyapark AVM Genel Müdürü Ali Günacar, "Bu hafta Malatyapark'ta 29 Ekim kutlamaları çok yoğun olacaktı, ancak şehitlerimiz yüreğimizi ayrı olarak dağladı. Van'daki deprem yüreğimizi yaktı. bu etkinlikler için ayırdığımız tüm kaynakları Van'daki depremzedelerin yarasını sarmak için harcıyoruz. Biz karınca kararınca yaptığımız yardımların yanında, bizim aracılığımız ile yardım yapmak isteyenler için Kimse Yokmu Derneği Malatya Şubesi ile ortaklaşa olarak Malatyapark'ın içinde bir stant açtık. Vatandaşlarımız ister para, ya da isterlerse istedikleri yardımı getirip paketlere atabilirler" dedi.
  
Kimse Yokmu Derneği Malatya Şube Başkanı Nami Güzeler ise, şehitlerimiz ve ardından deprem ile birlikte iki felaketi birlikte yaşadık diyerek "Allah bizleri üçüncü felaketten korusun. Şimdiye kadar 4 yardım kamyonu Van iline yolcu ettik. Bize yardım eden tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz. Malatyapark'daki bağış stantına vatandaşlarımız yardımda bulunabilirler" dedi.
  
Yardım Standına Malatyapark AVM'deki bazı mağazalar başlangıç yaparak, giysi yardımlarını kolilere bıraktılar.
 
KAN BAĞIŞI KAMPANYASI..
Van'daki depremde yaralananlar için Malatya'da kan bağış kampanyası başlatıldı. 
 
Kızılay, Türkiye Beyazay Derneği Malatya Şubesi ve Parantez Dershanesi işbirliği ile Soykan Parkı'nda kurulan çadırda depremzedeler için kan toplanmaya başlandı. Türkiye Beyazay Derneği Malatya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Erkan Görür, Van'daki depremzedeler için başlattıkları kampanyaya vatandaşların ilgi göstermesini beklediklerini belirterek, kampanyanın ismini de "Beyazay'dan Kazılay'a kan getirdik" koyduklarını söyledi. 
 
Türkiye Beyazay Derneği Malatya Şubesi üyesi ve Parantez Dershanesi Kurucu Müdürü Yusuf Gezer ise, örnek olmak için hem kan verdiğini hem de kampanyaya sponsor olduklarını ifade ederek, "Ülkemiz bu depremi inşallah yardımlar sayesinde en hafif şekilde atlatacaktır" şeklinde konuştu. 
 
Deprem sırasında Van'da bulunan Mehmet Gökçen isimli vatandaş, depremden sonra ailesini Malatya'daki yakınlarının yanına getirdiğini anlatarak, "Kan verip, Van'da depremden yaralananlara yardımcı olmak istedim" dedi. 

MÜZİK-EĞLENCE PROGRAMLARI İPTAL
Bu arada, Cumhuriyetin 88. yıldönümü kutlamaları kapsamında Malatya'da düzenlenecek müzik etkinliklerinin iptal edildiği bildirildi.

Malatya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Kutlama etkinlikleri programında 28 Ekim 2011 günü Kongre Kültür Merkezi salonunda gerçekleştireceğimiz Malatya Musiki Cemiyeti Cumhuriyet Konseri ve 29 Ekim 2011 günü saat 19.00'da Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştireceğimiz Cumhuriyet Şöleni iptal edilmiştir" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız