SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlçelerde 'Kutlu Doğum' Etkinliği

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:41:02
İlçelerde 'Kutlu Doğum' Etkinliği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Arguvan İlçe Müftülüğü'nce, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi. 

Arguvan Çok Amaçlı Salon'daki etkinlikte, Kur'an-ı Kerim tilaveti sunularak, İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerince ilahiler seslendirdi. Devamında katılımcılara ney dinletisi sunuldu. Programa konuşmacı olarak, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli ve Eğitimci Abdullah Kayhan katılarak, birlik ve beraberliğin önemine, İslam'da samimiyet, Ehli Beyt sevgisi ve Hazreti Peygambere tabi olma konularına dikkat çekti.

Ardından yemek ikram edilen programa İlçe Kaymakamı Zafer Oktay, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özcan Durmaz, İlçe Müftüsü Zekeriya Koşun, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

YAZIHAN'DAKİ ETKİNLİK

Malatya’nın Yazıhan Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

SODES toplantı salonunda gerçekleşen Kutlu doğum Haftası programına Kaymakam Hatice Bayar Özdemir, İlçe Müftüsü Turgay Papurcu, daire amirleri ve ilçe halkı katıldı.

Kur’an tilaveti ve sine vizyon gösterisi ile başlayan program Yazıhan Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu şiir dinletisi ile devam etti. Katılımcıların büyük beğenisini toplayan programda bu yıl “samimiyet” teması vurgulandı. Programa davetli olarak katılan Kale ilçesi Müftüsü Emin Yılmaz alemlere rahmet olarak gelen Peygamber efendimizin (s.a.v) samimiyetin ve insanlara karşı hoşgörüsünün herkese örnek olması gerektiğini belirtti.

Program sonunda beğenilerini dile getiren Kaymakam Hatice Bayar Özdemir, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletip davetli olarak katılan Kale İlçesi Müftüsü Emin Yılmaz a günün anısına bir plaket takdim etti.

Ayrıca liseler arası şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilerle Kur’an kursu öğrencileri arasında yapılan bilgi yarışmasında başarılı olan öğrencilere hediyeleri program sonunda takdim edildi.

DOĞANYOL'DAKİ ETKİNLİK

 Malatya’nın Doğanyol İlçesi’nde Kutlu Doğum Haftası kutlandı. 

Peygamber Efendimizin(s.a.s.) doğumunun 1443. yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan program ilçe merkezindeki halı sahada gerçekleştirildi. Programa İlçe Kaymakam Serdar Karal, daire amirleri, memurlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şinasi Gündüz'ün konuşmacı olarak katıldığı programda Kuran-ı Kerim tilaveti, çeşitli ilahiler ve semazenlerin gerçekleştirdikleri gösteriler yer aldı. İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencileri arasında yapılan "Peygamber Efendimizin(s.a.s.) Hayatı" konulu yarışmada dereceye giren öğrenciler Kaymakamlık tarafından laptop bilgisayar, tablet bilgisayar, dijital fotoğraf makinesi ile ödüllendirildiler.

Program sonunda İlçe Kaymakamı Serdar Kartal tarafından Balkan Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Şinasi Gündüz'e plaket takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız