SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlçelerde Tepki Yürüyüşü

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:29:27
İlçelerde Tepki Yürüyüşü
A- A+ PAYLAŞ

Darende Ülkü Ocakları tarafından Şehide Saygı Teröre Lanet Yürüyüşü düzenlendi. 

Yürüyüşe MHP Darende İlçe Başkanı Hasan Şentürk, CHP İlçe Başkanı Sinan Sunguroğlu, BBP İlçe Başkanı Ali Gök, Battalgazi İlçe Başkanı Gökhan Şahin, Ülkü Ocağı Başkanı Mehmet Altun, sivil toplum kuruluşları, dernekler, Ülkü Ocakları üyeleri ve yaklaşık 2 bin vatandaş katıldı. Belediye Parkı önünde başlayan yürüyüş Somuncubaba Bulvarı ve tekrar Belediye Parkı önünde son buldu. Yürüyüş sırasında İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden geçerken Ocak Başkanı Mehmet Altun, İlçe Emniyet Müdür Vekili Emniyet Amiri Ergül Taşkıran’a Türk bayrağı hediye ederek, başsağlığında bulundu. Yürüyüşe, bayraklarla süslü araç konvoyları da eşlik etti. Şehitler anısına saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Burada Darende Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Mehmet Altun tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Altun, “Türk devletinin gücünü, zalim ve karanlık mihrakların hakkından gelmek için seferber etmek gerekmektedir. Hiçbir el ovuşturulmamalı, hiçbir bölücü heveslendirilmemeli ve hiçbir terör sevdalısı heyecana kapılmamalıdır. Bizim ne vazgeçilecek ülkemiz ne milletimiz ne de paylaşacak toprağımız vardır. Vatansever milliyetçi ve ülkücüler, tüm teşkilatlar kenetlenmiş halde gelişmeleri takip etmektedir. Her koşul ve şartta Türk milletinin emrinde ve ayaktadır. Bu vatan hepimizin anası, bu vatan hepimizin babası, bu vatan hepimizin yari, bu vatan hepimizin namusudur. Türk milleti namusu için yaşar ve namusu için şehit olur. Türk milletinin sabrını sınayanlar, gücünü test edenler yenilgi ile mutlaka yüzleşeceklerdir” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından ölen şehitler için Kura'n-ı Kerim okundu ve sloganlar atıldı. Ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

AKÇADAĞ'DA..

Akçadağ ilçesinde, yaklaşık 300 kişilik grup, yürüyüş yaparak artan terör olaylarını protesto etti. 

İlçe halkı terör saldırılarını protesto etmek için ilçe girişinde başlayarak, merkez Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Protesto yürüyüşlerinin yol üzerinde olması nedeni ile trafikte uzun kuyruklar oluştu. Yolda bekleyen araçlar korna çalarak protestoya destek olurken vatandaşlar, "Hepimiz askeriz, hepimiz polisiz", "Kahrolsun PKK", "Askere uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde atılan sloganlar attı. Kalabalık, İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, şehit olan asker ve polisler için başsağlığı diledi.

Burada grup adına bir konuşma yapan Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş,"Hepimiz polis, hepimiz asker olmaya geldik. Polisimize ve askerimize uzanan eller kırılsın" dedi. 

Grup daha sonra ilçe merkezi Cumhuriyet Meydanı’na geçerek, burada saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Kuran-ı Kerim okunmasının ve dua edilmesinin ardından, grup adına bir konuşma yapan, Akçadağ Çarşısı esnaflarından Fatih Şahin, terör saldırılarını lanetleyerek, birlik, beraberlik ve kardeşlik çağrısında bulundu. Kalabalık, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşe, Akçadağ Belediye Başkan Vekili Ergün Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Güde, AKP İlçe Başkanı Arif Tutal, MHP İlçe Başkanı Yusuf Ertaş ile Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş katıldı.

KADIN MECLİSİ TEPKİSİ..

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen bir programla Doğu ve Güneydoğuda  terör saldırılarında  şehit olan asker ve polisler için Kuran-ı Kerim okunarak, dua edildi.

Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu, terör olaylarını kınamak ve kadın meclisi olarak tepkilerini ortaya koymak için biraraya geldiklerini söyledi. Dirikolu yaptığı konuşmada, “Anneler ağlamasın diye çıkmıştık yola kardeşçe. Bugün annelerin gözyaşları durmuş, yürekleri kan ağlamaktadır. Halkların özgürlüğünden, kardeşliğinden sözeden sözüm ona özgürlük yanlıları!! Sönen ocaklar, dul kalan kadınlar, yetim kalan çocuklar mı kardeşliği getirecekler. 

Türkiye de yaşayanlar olarak bütün insanlığın kardeşliğine inanıyoruz. Bizlerin arasında ayrı gayrı yokken dilinize doladığınız ayrılık nereden çıkıyor? Yüreklerine nefret tohumları eken zihniyetler artık şunu bilmelidir, bizler birbirimizi seviyoruz. Ortak bir geçmişimiz, beraber yürüdüğümüz bir geleceğimiz var. Bu ülke hepimizin, bu topraklar üzerinde yaşayan herkes,  ayrım yapmaksızın hepimiz birlikte Türkiye’yiz” dedi.

3 KURULUŞTAN ORTAK TEPKİ..

Bu arada  Malatyalı İş adamları Derneği (MİAD), Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) ve Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) teröre karşı ortak bir açıklama yaptı. 

Yapılan açıklamada, “Hain terör saldırılarıyla milletimiz derin bir acı ve keder yaşamaktadır. Her biri bu vatan toprağını korumak için görev yapan, kahraman güvenlik güçlerimiz kalleşçe pusular kurularak şehit edilmiştir. Milletimizin huzur içinde olması, vatanımızın birliğini korumak için kahraman evlatlarımız; ailelerinden uzak, hayallerini, belki sevdiğinin bir resmini yanına alıp, korkusuzca şehadet şerefine ulaşmıştır. Eli kanlı terör örgütünün vicdansız, hain, gaflet içindeki saldırıları insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu insanlık suçunu tüm varlığımızla, nefretle kınıyoruz. Hiçbir etnik kimlik, dini inanç, siyasi görüş, canice terör saldırılarını mazur gösteremez” ifadelerine yer verildi.

Silahların kayıtsız şartsız yol edilmesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, “Malatya’mız farklı etnik kimlikleri, dini inanış gruplarını, siyasi görüşleri birlikte kardeşçe yaşatan, herkese insan temelinde yaklaşan bir şehirdir. Bu şehrin insanları, barış içinde yaşayarak varlığımızı sürdürebileceğimizin ispatı olan en iyi örneklerdendir. Bizler barış talebini sözde bırakmayarak; barış için her şeyimizle, amasız, vatan topraklarındaki her türlü silahlı gruplara karşı çıkarak, sivil inisiyatif iradesini sergilemeliyiz. Askerimize ve polisimize yöneltilen silahların derhal susturulmasını ve tüm silahların kayıtsız şartsız yok edilmesini bekliyoruz. Kandırılmış gençlerin, vatan toprağını bölmek isteyen, şer odaklarının maşası olanların elinde, kardeşi kardeşe vurdurmalarına göz yummak ne tarihin ne insanlığın affetmeyeceği bir gaflettir. 18 Mart 1915’te Çanakkale’de vatanımızı işgal etmek isteyenlere, birlikte verdiğimiz cevap, terör saldırıları gerçekleştirenlere de yeniden milletimiz tarafından hatırlatılacaktır. Her türlü terör saldırılarına karşı en büyük görev siyasilere, kanaat önderlerine, sivil toplum kuruluşlarına, basın ve medya kanallarına düşmektedir. Terör hiçbir siyasi çekişmenin konusu yapılamaz. Sivil Toplum Kuruluşlarımız sivil inisiyatif geliştirmelidir. Şehitlerimizin ruhunun şad olabilmesi, huzura erebilmeleri için hepimiz devletimize ve güvenlik kuvvetlerimize güven için de destek olmaya devam etmeliyiz. Özellikle basın kuruluşlarımızın sosyal medya kanallarının terör örgütünün amaçladığı manipülasyonlara alet olmaması gerekmektedir” denildi.

Açıklamanın devamında, “Yüce milletimiz yaşanan tüm elim hadiselere, hain saldırılara karşı bugüne kadar olduğu gibi bugünde metanetli olacaktır. Bizler bin yıllık bir medeniyetin evlatlarıyız. Bu büyük millet bu toprakları kanı pahasına korumuş, her bir ferdinin fedakarlığıyla al bayrağımıza rengini vermiştir. Terör örgütü bizi ancak yekvücut, el ele vermiş olarak görecek emellerine asla ulaşamayacaktır. Dünya devletlerinin hep birlikte saldırısını bile tek vücut olarak göğüslemiş, onları dize getirmiş bu güce karşı birilerinin maşalığını yapma gafletinde olanların sonu yok olup gitmektir. Malatyalı sivil toplum kuruluşları olarak kalleşçe saldırılarda yaşamını yitiren, kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

"PKK SALDIRILARINI KINIYORUZ"

Kayısı Diyarı Toplum Dayanışma Derneği Başkanı Sevda Kök, son günlerde artan terör olay olaylarına ilişkin açıklama yaptı. Sevda Kök, “Bu topraklar üzerinde Türkler ve Kürtler binlerce yıl kardeşçe yaşamışlardır. Erkek ve kızlarımız birbiri ile evlenmişlerdir. Bizim kanımız birbirine karışmıştır. Dernek çatımız altında da Türk-Kürt omuz omuza vererek, bu terör olaylarını kınıyoruz” dedi. 

Kök, şehit haberlerinin Türkiye’yi derinden sarstığını belirterek, “PKK terör örgütünün kanlı saldırılarını kınıyoruz. Her kim bu kanlı oyunlara çanak tutuyor ve destekliyorsa emin olun Türk polisi ve askeri bu oyunları onlarına başlarına geçirecektir” ifadelerine yer verdi.

“Bu topraklar üzerinde Türkler ve Kürtler binlerce yıl kardeşçe yaşamışlardır. Erkek ve kızlarımız birbiri ile evlenmişlerdir. Bizim kanımız birbirine karışmıştır. Dernek çatımız altında da Türk-Kürt omuz omuza vererek, bu terör olaylarını kınıyoruz” diyen Başkan Sevda Kök, açıklamasının devamında ise sağduyu çağrısında bulundu. Başkan Kök, şunları kaydetti:

“Devletimiz, yürekleri yangın yerine çeviren bu saldırıların hesabını mutlaka soracaktır. Toplumuza buradan sağduyu çağrısında bulunmak istiyoruz. Lütfen bu oyunlara gelmeyin. Yakılan yıkılan yerler devletimize, kamuya ait yerlerdir ve milli bütünlüğümüze zarar vermektedir. Provokasyonlara gelmeyelim. Askerimize, polisimize bu zor süreçte yardımcı olmak zorundayız. Ayrıca önceki gün Kayseri’de Malatya otobüslerinin taşlanması bizleri derinden üzmüştür. Bizler yani Malatyalılar, her zaman onurlu ve dik bir duruş ile devletinin yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir.”

Kayısı Diyarı Toplum Dayanışma Derneği Başkanı Sevda Kök, “Ülkemizin başı sağ olsun. Ateş sadece şehit ailelerinin yüreğine değil, tüm Türkiye’nin yüreğine düşmüştür. Acılı ailelere sabırlar diliyorum” diyerek, sözlerini tamamladı.

MALATYA DERNEĞİ DE..

Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu (BADEF) bünyesinde yer alan 17 ilin dernek başkanları, son günlerde artan terör olayları nedeniyle birlik beraberlik ve kardeşlik çağrısı yaptı. 

BADEF Başkanı Ensar Seyhan, “Biz Anadolu dernekleri olarak örnek olmak istiyoruz. Terörün bir an evvel durmasını, sorunun çözülmesini istiyoruz. Bunun için de siyasetçilerin omuz omuza çalışmasını talep ediyoruz” dedi. 

Federasyon binasında düzenlenen basın toplantısına Ağrı, Bitlis, Malatya, Kahramanmaraş, Muş, Van, Gaziantep, Sinop, Sivas, Amasya, Siirt, Urfa, Bingöl, Çanakkale, Bilecik, Muğla ve Balıkesir Dernek Başkanları katıldı. Erzincanlılar ve Ardahanlılar Dernekleri de açıklamaya destek verdi. BADEF Başkanı Ensar Seyhan, ‘Siyasilere şu çağrıda bulundu: “Bizler, Türkiye’yi yönetenlerden şunu istiyoruz. Biz Anadolu dernekleri olarak onlara örnek olmak istiyoruz. Terörün bir an evvel durmasını, sorunun çözülmesini istiyoruz. Biz nasıl Anadolu insanı olarak yan yana duruyorsak, bir çatı altında oturuyorsak, konuşuyorsak, birbirimizin dertlerini çözüyorsak, siyasilerden de bunu bekliyoruz. Türkiye’mizde devletimizi yönetenlerden birlik beraberlik istiyoruz. Bu akan kanın durması için gayretlerini, çabalarını, yüreklerini ortaya koymalarını istiyoruz. Uzlaşı içinde olmalarını, bizi örnek almalarını istiyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Müslüman Türk milleti adına, barışan, konuşan, paylaşan, uzlaşan bir yapıya sahip olmalarını istiyoruz. Bizlere danışmalarını, yan yana durmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız