SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlçelere 50 Taziye Çadırı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:28:44
İlçelere 50 Taziye Çadırı
A- A+ PAYLAŞ

İlçelerde kullanılmak üzere Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 50 adet taziye çadırı; masa ve sandalyeleri ile birlikte ilçe Belediye Başkanlarına teslim edildi. 

27 Ocak Salı günü Şehir Mezarlığında gerçekleştirilen teslim törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, bazı İlçe Belediye Başkanları, Daire Başkanları ve Muhtarlar katıldı. 

İlçe Belediye Başkanları adına bir teşekkür konuşması yapan Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız bu çadırlar sayesinde dışarıda soğukta taziye vermekten kurtulmuş olacaklar” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Taziyesi olan vatandaşlarımıza Taziye Çadırı hizmetini Belediye olarak daha önceden de yapıyorduk. Malatya’nın Büyük şehir statüsünü kazanması ile birlikte sorumluluk alanı genişleyen belediyemize bu tür talepler çok gelmeye başladı. İlçe Belediye Başkanlarımız kendi ilçelerinde bu hizmetleri sunarken, büyükşehir olarak Malatya genelinde kırsal alanlar da dahil olmak üzere her bölgemize bu hizmetin yaygınlaşmasını arzu ettik.

Büyükşehir Belediyesi olarak 40’ın üzerinde taziye çadırıyla 2014 yılı içerisinde 2375 taziye adresine hizmette bulunduk.  Bazı mahallelerimize de taziye evleri yaptık fakat vatandaşlarımız taziyelerini evlerinin önünde kabul etmek istediklerini söyledi. Buna istinaden Taziye Çadırı hizmeti vermeye başladık” dedi. 

Taziye kültürünün geçmişten gelen bir gelenek olduğunu belirten Başkan Çakır, “Taziye kültürü bize geçmişten gelen bir geleneğimiz, bunun devam etmesi de bizim için son derece önemli. Toplumun kaynaşması,  birleşmesi, komşuluk, akrabalık ilişkilerinin daha da yoğunlaşması adına önemli bir hizmet. 

İlçe belediye başkanlarımızla istişare ederek büyük mahallelerimizden başlayarak bu ihtiyaçları her mahallemize ulaştırmak istedik. 50 adet çadır, 500 masa ve 2000 sandalye’yi bugün teslim ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bunu Sosyal bir proje, sosyal bir hizmet olarak görüyoruz” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından taziye çadırları ile masa ve sandalyeler ilçelere gönderildi. 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız