SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlçeleri Gezdiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:00:48
İlçeleri Gezdiler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'ya gelen; seyahat acentesi sahipleri, tur operatörleri ile Japon medyası ve turizm yazarlarından oluşan 18 kişilik Japon heyeti, Akçadağ ve Arapgir ilçelerini gezdiler. 
 
Akçadağ'da bulunan Sultansuyu'ndaki harayı gezen heyet, tesis hakkında bilgiler aldılar. Levent Vadisi'ne de giden heyet, yapımı devam eden Seyir Terası yanında bölgeyi izlediler. Akçadağ ilçesinden sonra Arapgir ilçesine geçen heyeti, Arapgir Kaymakamı Ercan Turan ve Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu karşıladı. Japon heyet , Onar Köyünde bulunan Kaya mezarları ile 788 yıllık cemevini , Millet Hanı, Çarşı altı, İpekçi Sokağı gibi tarihi ve turistik yerleri gezdiler. Konuklar daha sonra, Eskişehir Vadisi, Osman Paşa ve Cafer Paşa Camiinde de incelemeler bulundu. Restorasyonu tamamlanan Arapgir Köprüsü üzerinden İlçe Merkezine geçen heyet burada düzenlenen Müzik ziyafetine katıldı. Japon misafirler bol bol geçdikleri yerleri görüntülediler ve notlar aldılar. 
 
Darende'de Rafting
 
Malatya Valiliği'nin daveti üzerine kente gelen Japon tur operatörleri ve turizm yazarları, Darende ilçesindeki Tohma Kanyonu'nda rafting yaptı. 
     
Japon heyet, Malatya gezileri çerçevesinde, turizm potansiyeliyle ön plana çıkan Darende ilçesine geldi. Kaymakam Mehmet Aktaş tarafından karşılanan heyet, rehberler eşliğinde Darende'nin tarihi, doğal ve turistik mekanlarını gezdi. 
     
Japon konuklara ilçe hakkında bilgiler veren Aktaş, ''Burası Malatya'nın en gözde yerlerinden birisi. Pek çok tarihi ve doğal güzellikleri bünyesinde barındırıyor. Umarım keyifli bir gezi olur. Her zaman dost ve kardeş ülke olarak gördüğümüz Japon halkını Türkiye'de, Malatya'da ve özellikle Darende'de ağırlamaktan büyük memnuniyet duymaktayız. Çalıştığınız basın kuruluşlarında Darende'mizi de en güzel bir şekilde anlatarak ilçemizi Japonya'dan geleceklere önereceğinize inanıyorum'' diye konuştu. 
     
Somuncu Baba Külliyesi, Kudret Havuzu ve Günpınar Şelalesi'ni gezen Japon heyet, Tohma Kanyonu'nda rafting yapmanın heyecanı yaşadı. Heyette yer alan Nishinippon Gazetesi Yazarı Tokonomı Naoko, raftingin beklediğinin üstünde keyif verici bir aktivite olduğunu söyledi. 
     
Rafting sırasında şelalenin altında geçmenin ilginç olduğunu belirten Naoko, ''Japonya'da bir şelalenin altında durmak, kendini eğitmek anlamında manevi bir hava anlamına gelir. Böylesine büyüleyici ve güzelliklerle dolu bir yerde sportif bir aktivite sırasında bunu yaşamaktan da mutlu olduk. Darende'yi 'dünya cenneti' olarak yazıp halkımızın ve insanların tanımasını sağlayacağım'' diye konuştu. 
     
Japon Hava Yolları Turizm Yöneticisi Morita Koji ise kolay olarak düşündüğü raftingin kendilerine heyecan dolu bir macera yaşattığını belirtti. Malatya'nın yemeklerini de çok beğendiklerini ifade eden Koji, yörede atmosferin harika olduğunu ve Darende'de gezip görülecek çok şey olduğunu söyledi. 
 
Çakır'ı Ziyaret Ettiler
 

Malatya'da bulunan Japon heyeti, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret etti. 
 
Japonların sempatik, sevecen ve güler yüzlü olduğunu belirten Başkan Çakır, Türkiye ile Japonya arasında güzel bir dostluk ve işbirliği olduğunu söyledi. Çakır, konuşmasının devamında, “İki ülke arasındaki dostluğun daha artması ve pekiştirilmesi anlamında, ekonomik ve turizm alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi büyük önem taşıyor. Japon turistlerin doğa, tarih ve kültür turizmine daha çok ilgi duyduğunu biliyoruz. Bu açıdan Malatya’nın, doğal güzellikleri, tarihi değerleri ve kültürel özellikleri açısından Japon turistlerin ilgisini çekeceği kanaatindeyim. Malatya’mızın tarihini, kültürünü, doğal güzelliklerini Japon halkına tanıtmak anlamında heyette gazeteci ve yazarların olması büyük bir şans. Bu açıdan heyetin bugün burada olması bizleri son derece memnun ediyor” ifadelerini kullandı.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret anısına, heyettekilere el işlemeli bakır kahve takımının yanı sıra, Malatya’yı tanıtıcı çeşitli materyaller hediye etti.
 
Valiyi Ziyaret
 
Malatya'da Levent Vadisi başta olmak üzere birçok tarihi ve turistik yer ile doğal sit alanlarını gezen Japon turizm yazarları ve tur operatörleri, Malatya Valisi Ulvi Saran'ı da makamında ziyaret etti. 
     
Saran, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Uzakdoğu'dan gelen turistler için bilinen bir yer olduğunu belirterek, Kapadokya, Pamukkale ve İstanbul gibi turizm noktalarına Uzakdoğu'dan çok sayıda turistin geldiğini ifade etti. 
     
Türkiye'nin bu noktaların dışında da pek çok bölgesi ve şehriyle turistlerin dikkatini oldukça çekecek bir ülke olduğunu vurgulayan Saran, ülkenin diğer bölgelerinin kültürü, tarihi ve doğal güzellikleriyle Uzakdoğu'dan gelecek insanlara hitap ettiğini söyledi. 
     
Japon turizm yazarlarını ve tur operatörlerini Türkiye'ye davet ederek, Anadolu'nun farklı yerlerini tanıtmayı amaçladıklarını anlatan Saran, ''Malatya'yı tek bir uğrak noktası olarak düşünmedik. Malatya, buraya gelen insanlar için yeni turizm rotasının geçeceği bir il olarak değerlendirildi. Nemrut'a Malatya üzerinden gidilmesini sağlamayı ve buradan da başka illere geçilmesini arzu ediyoruz'' diye konuştu. 
    
 Japon konukların, Erzincan'ın Kemaliye, Malatya'nın Arapgir, Akçadağ, Darende ve Battalgazi ilçelerini gezdikten sonra Nemrut Dağı'na çıkacaklarını ifade eden Saran, tur operatörlerinin gördüklerini ülkelerinde anlatacağını, turizm yazarlarının da çalıştıkları gazetelerde bunları yayımlayacaklarını belirtti. 
     
Bu girişimin, iki ülke arasındaki işbirliğini artıracağını, Malatya ve çevresinin tanınırlığına katkı sağlayacağını vurgulayan Saran, böylece daha fazla insanın Malatya'ya gelmesini sağlayarak ülkeye katkıda bulunmuş olacaklarını ifade etti. 
     
Japon konuklar da Malatya'dan başlayarak Türkiye'nin doğusuna uzanan bir turizm rotası oluşturmayı düşündüklerini söyledi. Doğu Anadolu Bölgesi'nin Japonlar tarafından fazla bilinen bir yer olmadığını ifade eden konuklar, Türkiye'nin doğusunun da bilinmesini sağlamak amacıyla, çalıştıkları basın yayın kuruluşlarında yazılar kaleme alacaklarını belirtti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız