SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlçelerin Altyapısı Yenilenecek"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:29:49
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Malatya genelinde su ve kanalizasyon alt yapısı ile ilgili yatırımlarına devam ediyor. Malatya’ya yapılacak olan 242 Milyon TL’lik yatırımların bir kısmını Doğanyol İlçesi’ne yapıyor. MASKİ, 4.8 milyon TL’lik 63.000 metrelik içmesuyu hattı ve 12.000 metrelik kanalizasyon hattı yatırımını Doğanyol İlçesi’ne yapacak. Yatırımlar kapsamında Doğanyol İlçesi’nde temel atma töreni yapıldı. Temel atma törenine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Doğanyol Kaymakamı İsmail Toprak, MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Doğanyol Belediye Başkanı Recep Gülbey, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Dr. Özgür Özdemir: 11 İlçemizde Sorun Kalmayacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Malatya genelinde su ve kanalizasyon ile ilgili yatırımların devam ettiğini belirterek, “2014 ve 2015 yılı içerisinde Doğanyol İlçemize yaklaşık 1 Milyon TL’lik yatırım yaptık. İlçedeki yapılanmamızı tamamladık. Günde bir tane su arızamız, ortalama iki günde bir de kanalizasyon arızamız meydana geliyor. Bu arızalarımıza zamanında yetişecek bir ekibimiz var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın destekleriyle 11 ilçemizin su ve kanalizasyon konusunda sorunu kalmayacak şekilde yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2015 yılının ilk altı ayında bu ilçelerimizdeki projelendirme çalışmalarımızı tamamladık. İlk olarak Doğanyol İlçemizde yatırımlarımızın startını veriyoruz. Yakın zamanda da Pütürge İlçemiz başta olmak üzere diğer ilçelerimizde de çalışmalarımız devam edecek. Önümüzdeki yıl kanalizasyon alt yapı çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte atık su arıtma tesisi çalışmalarımız başlayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Gülbey: Doğanyol Böyle Bir Yatırım Görmedi

Doğanyol Belediye Başkanı Recep Gülbey ise Doğanyol’un tarihinde ilk defa böyle büyük bir yatırımla tanıştığını kaydederek, “Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğümüz ilçemiz için su ve kanalizasyon alt yapısı ile ilgili büyük bir yatırımın temelini atıyor. Kanalizasyonunun değerini biz Doğanyollular çok iyi anlarız. Çünkü biz foseptikle idare etmeye çalışıyorduk. İlçemiz için yapılan bu büyük yatırımlardan dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır olmak üzere MASKİ Genel Müdürlüğümüze ve ekibine ilçem adına teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Kaymakam Toprak: Bir Şehri Medeni Kılan Unsur Su ve Kanalizasyondur

Doğanyol Kaymakamı İsmail Toprak ise, “Belediyeler açısından alt yapı yatırımları çok cazip olmayan bir yatırım. Toprağın altına gömersiniz. Halk yapılırken zahmetini çeker ama ondan sonra bereketini çok fazla hissetmez. Ama bir şehri şehir yapan, bir şehri medeni kılan unsur su ve kanalizasyondur. Bu anlamda ben emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır beyefendi olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.    

Başkan Çakır: Bütün İlçelerimizin Alt Yapısı Yenilenecek

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir yasasını fırsata çevireceklerini belirterek, hizmeti zamana yayamayacaklarını ve öteleyemeyeceklerini söyledi. Başkan Çakır, “Büyükşehir süreci çok önemli. Büyükşehir olmanın temelinde yerel kalkınmanın başlatılması var. Yerelde kalkınmak çok önemli. Ülkemiz her alanda çok hızlı bir kalkınma sürecine girdi. Büyükşehir yasasını fırsata çevirmek adına bizlerde gayretli bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Doğanyol İlçemizde MASKİ Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalardan bir tanesinin temelini atıyoruz. MASKİ kendisine yeni bir hedef koydu. 5 yıl içerisinde bir stratejik plan hazırladı. Bizim temel amacımız bütün ilçelerimizin alt yapısını yenilemek. Merkez ilçelerimiz haricinde 11 tane ilçemiz var. Bu ilçelerimizin alt yapısının yenilenmesi gerekiyor. Biz bunu zamana yayamayız ve öteleyemeyiz. Bütün ilçelerimizin alt yapısını 2016 yılı içerisinde başlatabilmek temel hedefimizdi. Dolayısıyla bu kısa zamanda 11 ilçemizin alt yapı projeleri hazırlandı ve bunların bir kısmının ihalesi yapıldı. İnşallah 2016’nın ilk aylarında alt yapı inşasına başlamış olacağız. MASKİ Genel Müdürümüzü ve ekibini tebrik ediyorum. Yapılanma sürecini kısa süre içinde tamamlayarak çalışmalarına ve yatırımlarına başladılar. Şu anda 11 ilçemizin hiç birinde arıtma tesisi yok. Bütün ilçelerimizin arıtma tesisi kurulacak. 2016 yılında Gökçe Mahallemizin de alt yapı çalışmalarına başlayacağız. Burası içinde yaklaşık 4 Milyon TL’lik bir kaynak aktarılacak” dedi. 

Konuşmaların ardından dua edildi ve kurdele kesimi gerçekleştirilerek tören tamamlandı.           

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız