SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlçelerine ''Kampüs'' Yapıp Bağışlayacaklar..

A- A+ PAYLAŞ

Arapgirli 5 işadamı, ilçede belediye tarafından sağlanan 280 dönüm alan üzerine yüksek okul için "kampüs" yapıp, İnönü Üniversitesi'ne bağışlayacaklar.. 5 ayrı binayı içeren kampüs, 2007'ye kadar tamamlanacak. Temel atma töreni 16 Temmuz'da yapılacak.

Arapgir kökenli işadamları Ercihan Ekşi, Naci Ekşi, Yakup Karabay, Turan Tuna ve Emin Cankurtaran'ın, İnönü Üniversitesi'ne bağışlanmak üzere Arapgir Meslek Yüksek Okulu için bina ve "kampüs" yapma kararı aldıkları, yapılacak yatırımın İnönü Üniversitesi'ne bağışlanması ve öğrenci kontenjanları konusunda da, üniversiteyle üstleniciler arasında protokol yapıldığı bildirildi.

Belediye tarafından bağışlanan 280 dönüm arazi üzerine inşa edilecek olan eğitim tesisinin 5 ayrı binadan ve toplam 10 bin metrekare kapalı alandan oluşacağı, ilk bölümün bu yıl içerisinde tamamlanıp teslim edileceği, 2006'da iki, 2007'de de yine iki bölümün tamamlanacağı belirtildi.

Üstleniciler; 280 dönümlük yüksek okul alanını bir kampüs olarak düşündüklerini, ağaçlandırma, peyzaj, kafeterya vs. gibi çalışmaların da bu proje içerisinde yeralacağını belirterek, yaptıkları açıklamada "Bu Meslek Yüksek Okulu sayesinde Arapgir'in ciddi bir kalkınma gerçekleştireceğine, Arapgirlilerin okul çevresinde yapacağı yatırmarla önemli gelişme sağlanacağına, hemşehrilerimizin yaşam standartlarının yükseleceğine inanıyoruz."dediler.

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Kaymakam Murat Duru ve Belediye Başkanı Halit Konukçu'nun da, her türlü desteği sağladıkları belirtilen projenin temel atma töreninin 16 Temmuz günü saat 11.00'de gerçekleştirileceği de açıklandı.

FOTOĞRAF: Arapgir Meslek Yüksek Okulu'nun mevcut binası (Kaynak:inonu.edu.tr)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız