SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlçemize Hayat Verecek"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:09:20
A- A+ PAYLAŞ

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, AKP İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, Afşin-Elbistan-Darende-Gürün-Divriği ilçelerinde yürütülen doğalgaz çalışmalarını inceledi.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, BOTAŞ tarafından yürütülen doğalgaz çalışmaları için kurulan şantiye alanında Şantiye Şefi İbrahim Emre ile görüşerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Başkan Eser, “Beşinci ayda protokolü imzalanan ve hayati önem taşıyan doğalgaz projesi çalışmaları başladı. O zaman ki belirlemelere göre, proje tamamlanma süresi 660 gün olarak tespit edildi. 2017 yılında tamamlanacak olan bu güzel proje Darende’mize, Divriği’ye, Elbistan'a, Afşin'e ve Gürün'e hayat kazandıracak. 8 milyon 250 bin dolarlık bir proje ve 180 kilometrelik bir alanı kapsıyor. İlçemize hayat verecek bu projeyi takip ettik ve çalışmalarını sürdürüyoruz. Şu an da 100 kilometrelik kısmı tamamlanmış durumda. Şantiye Şefimiz Nesibi Bey, İbrahim Bey, Saha Kontrol Amirimiz Ayhan Bey bu işi sıkı bir şekilde takip ediyorlar. Sizlerin de gördüğü gibi bu süreyi kısaltmaya çalışıyorlar. Söylediklerine göre 2016 yılı içerisinde tamamlayacaklarını belirttiler, inşallah çalışmalarında muvaffak olurlar ve bir an evvel proje tamamlanır. İnşallah projeler hayata geçer, bizler de Darendeliler olarak doğalgaza kavuşmuş oluruz” diye konuştu.

Saha Kontrol Amiri Ayhan Özdemir ise proje ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Özdemir, “Afşin, Elbistan, Divriği Doğalgaz Hattı Projesi 7 Mayıs 2015’te imzalandı. Projenin süresi 660 gün. Afşin-Elbistan arası 122 km, Divriği kısmı 60 km. Şu an projemizde 100 km'lik güzergahımızı açtık, yaklaşık 20 km dizgi yaptık, 10 km’ye yakın kaynak yaptık. Başkanımızın ilk günden beri desteğini gördük ve görmeye de devam ediyoruz. Projeyi erken teslim edebilmek için her türlü çabayı, gayreti gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız