SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlçenin Yerleşim Yeri Değişebilir

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:57:37
İlçenin Yerleşim Yeri Değişebilir
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan’da bir süredir devam eden heyelan nedeniyle ilçe yerleşim merkezinin değiştirilmesinin gündeme geldiği bildirildi. Malatya-Arguvan karayolunun güzergahının üç kez değişmesine neden olan heyelan nedeniyle eski ve yeni karayolu arasında 50 metrelik kot farkı oluştuğu belirtildi.  

“Heyelanı takip ediyoruz”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan uzmanların yanı sıra Ankara Üniversitesi’nden hocalardan oluşan bir ekibin üzerinde çalışma yürüttüğü Arguvan’daki heyelanın kendilerinin de takibinde olduğunu belirten Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Sabaz, “Heyelanın büyüklüğünü ifade etmek açısından söylüyorum. Bizim yeni yaptığımız yol ile eski yol arasında 50 metrelik kot farkı oluşmuş durumda. Karayolu ile ilgili alternatif çalışmaların yanı sıra Arguvan’ın yerleşim yerinin değişmesi ile ilgili de bize gelen raporlar var. Biz, bunların hepsini değerlendiriyoruz” dedi.

“Karayolunda düşeyde ciddi oturma oldu”

Geçtiğimiz hafta yapılan İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı son toplantısında Malatya – Arguvan Karayolundaki heyelana ilişkin bilgiler aktaran Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Sabaz, yeni yapılan yolun heyelandan zarar gördüğünü ve gerekli ıslah çalışmalarını yaptıklarını belirtti. Heyelanı takip ettiklerini kaydeden Sabaz, “Arguvan yolumuzda bir heyelan olduğu doğru. Arguvan’daki yolumuzda düşeyde çok ciddi bir oturma oldu. Biz bu heyelanı 2015 Mart ayından bu yana izliyoruz, takip ediyoruz. İzlemeye de davam edeceğiz. Heyelanların bazen belli bir yere kadar devam edip durma ihtimali de söz konusu. Daha fazla ilerlemesini öngörmüyoruz.  O yolda ıslah ile ilgili bir çalışma yaptık.  Kış aylarında olası bir aksaklığa karşın eski servis yolunu da asfaltladık. Heyelanın büyüklüğünü ifade etmek açısından söylüyorum. Bizim yeni yaptığımız yol ile eski yol arasında 50 metrelik kot farkı oluşmuş durumda. Arguvan yolundaki heyelan nedeniyle farklı farklı teklifler var. Arguvan’ın yerleşim yerinin değişmesi ile ilgili de bize gelen raporlar var. Biz bunların hepsini de değerlendiriyoruz” dedi.

“Çalışma yapılınca sıkıntı olmasın”

Kurula başkanlık eden Vali Süleyman Kamçı ise Arguvan’daki yolda yapılan çalışmaların ardından yeni sıkıntıların yaşanmaması için gerekli incelemelerin yapılmasını istedi. Vali Kamçı, “Heyelanla ilgili çalışma yapacağınız zaman artık orada sıkıntı olmaması lazım. Yapınca iyi incelemek lazım. Geçen yıl ki asfalt bir yıl dolmadan çökmeye başladı. Yeni yapacağımız yolu da en azından iyi bir şekilde etüt etmeniz lazım” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız