SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İldiz Şampiyonluklara Alışkın'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:26:20
'İldiz Şampiyonluklara Alışkın'
A- A+ PAYLAŞ

  Yeni Malatyaspor’da teknik direktörlük koltuğuna tecrübeli isim Yücel İldiz oturdu.

  Malatya’da 3. dönemini yaşayacak olan İldiz, 2000-2001 döneminde 1.ligde mücadele eden Malatyaspor’u Play-Off’lardan şampiyon yaparak Süper Lige çıkartmıştı. Aynı zaferi yaşamak için Malatya’ya bir kez daha gelen tecrübeli teknik adam, 2015-2016 futbol sezonunda Yeni Malatyaspor’u çalıştıracak.

  4 Haziran 1953 Adana doğumlu olan Yücel İldiz, teknik adamlık kariyerine 1990 yılında Hatayspor’da başladı. Daha sonra Diyarbakırspor, Adanaspor ve Adana Demirspor’dan sonra Malatyaspor’a geldi. Malatyaspor’da ilk dönemini 1997-98 sezonunda geçiren İldiz, bir sezon sonra Hatayspor’un başına geçti ve 2 sezon burayı çalıştırdıktan sonra 2000 yılında Malatyaspor’un bir kez daha teknik direktörü oldu.

  2000-01 yılında Malatyaspor’da görev yapmaya başlayan İldiz, kurduğu mütevazi kadroyla ligde favori gösterilmemişti. 10 takımlı 5.Kademe Grubunda yer alan Malatyaspor, sezonu 31 puanla 4.sırada tamamladı. Diyarbakırspor ise 38 puanla sezonu lider tamamlamış ve şampiyonluk grubuna katılmaya hak kazanmıştı.

  Klasman grubunda yoluna devam eden Malatyaspor, 14 maç sonunda 13 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak Play-Off’lara katılmaya hak kazanmıştı. Burada favori gösterilmeyen Yücel İldiz’li Malatyaspor, finale kadar yükseldi ve finalde Sakaryaspor’u penaltı atışlarında 4-2 yenerek adını Süper Lige yazdırmayı başarmıştı.

  Yücel İldiz, Malatyaspor’dan sonra Mersin İdman Yurdu’nu çalıştırdı. Burada 1 sezon görev alan İldiz, 2004 yılında Orduspor’un başına geçti. Orduspor’da çalıştığı ilk yılda takımı, 11 puan geriden gelip 2.Lig kategorisi B Grubu şampiyonluğunu kazanılmasını sağladı. Bu dönem Orduspor, oynadığı 17 maçın 17’sini de kazanarak bir rekor kırmıştı.

  Orduspor’daki görevini başarıyla tamamlayan Yücel İldiz, Samsunspor’da görev aldı. Bir sezon sonra 2009-2010 döneminde Karabükspor’un başına geçti.  Karabükspor’da da başarılı bir grafik çizen İldiz, takımı ligin bitimine 4 hafta kala şampiyon yaparak Süper Lige çıkardı. İkinci döneminde Süper Lig’de Karabükspor’a oynattığı futbolla takdir toplayan Yücel İldiz, sezonu 9.sırada tamamladı.

  5 Kasım 2011 yılında Karabükspor’dan ayrılan Yücel İldiz, Karşıyaka ve Adana Demirspor’da çalıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız