SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İleri Sansür!'

A- A+ PAYLAŞ

Milliyet Gazetesi yazarı Melih Aşık, "Açık Pencere" adlı köşesinde "İleri Sansür!" başlığı altında, TBMM İdare Amiri de olan Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz'le ilgili bir konuyu yazdı.

Yazı şöyle:

"İleri Sansür
Silivri’de tutuklu Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, geçenlerde oturdu, bir mektup yazıp 550 milletvekiline gönderdi. Cezaevi görevlileri okudu, “Görüldü” damgasını vurarak gönderilmesine izin verdi. Mektuplar birkaç gün önce Meclis’e geldi. Sonra ne mi oldu? Bu işlerle görevli Meclis İdare Amiri, AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, mektupların milletvekillerine verilmesini uygun görmedi. Tümünü geri gönderdi. CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin dün dedi ki:
- Cezaevi yönetiminin bile sakınca görmediği ve tek tek şahıslarımıza gönderilmiş mektupları AKP’li bir milletvekili sakıncalı bulup geri gönderiyor. Bu resmen sansürdür.
Görüldüğü üzere olay son derece vahim. Daha da vahimi Ahmet Ersin dışında kimsenin bu kaba sansürü sorun yapmaması."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız