SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İletişim Dekanları Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:52:13
İletişim Dekanları Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

2000 yılından beri her yıl düzenli olarak yapılan İletişim Fakülteleri Dekanları toplantısının yirmi birincisi Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığının ev sahipliğinde Erzurum’da yapıldı. 

İletişim Fakültesi Dekanları toplantısına davet edilen Basın İlan Kurumu Başkanı Mehmet Atalay’ın konuşmasında vurguladığı medyada iletişim fakültesi mezunlarının istihdam olanaklarının artırılması konusundaki işbirliği çağrısının değerlendirilmesine; bu konuda Basın İlan Kurumu, sektör ve diğer meslek kuruluşlarıyla temasların geliştirilmesi yönünde karar alınan sonuç bildirgesinde şu ifadelere yer verildi;

“Prof. Dr. Asaf Varol’un iletişim fakültelerine TM-2 puan türü ile öğrenci alınması konusundaki raporu görüşüldü. İletişim fakültelerine öğrenci alımında hangi puan türünün tercih edileceği konusunun fakültelerin talepleri doğrultusunda üniversite senatolarınca belirlenmesinin uygun olacağına, İletişim Fakültelerinin akreditasyonları konusunda Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Yusuf Dervan ve örgütlenme konusunda Prof. Dr. Dilruba Çatalbaş Ürper’in hazırladıkları raporlar Genel Kurula sunuldu. Akabince yapılan tartışma sonucunda dernekleşmenin zorlukları (mekan, finansman, organizasyon vb.) göz önünde bulundurularak ilk aşamada akreditasyon politikasının nasıl belirleneceğinin saptanması için Prof. Dr. Süleyman İrvan başkanlığında bir komite kurulmasına; bu komitede görev alacak öğretim elemanlarının seçiminin Yürütme Kurulunca yapılmasına, Prof. Dr. Dilruba Çatalbaş Ürper tarafından hazırlanan ve Yüksek Öğretim Kuruluna (YÖK) sunulan Öğretim elemanı yetiştirme ve ÖYP konusundaki rapor hakkında Genel Kurula bilgi verdi. Bu konunun yeni Yürütme Kurulu tarafından takip edilmesine, İletişim fakültelerinde eğitim kalitesinin yükseltilmesi için devlet üniversitelerinde kontenjanların düşürülmesinin, ikinci öğretim ve uzaktan eğitim programlarının kapatılmasının uygun olacağı yönündeki Genel Kurul önerisinin Yüksek Öğretim Kuruluna iletilmesi ve gerekli girişimlerde bulunmaları konusunda Yürütme Kuruluna yetki verilmesine; İletişim Fakülteleri ve bölümlerinin açılmasında aranan akademik, teknik ve fiziki asgari kriterlerin yükseltilmesinin uygun olacağı yönündeki Genel Kurul önerisinin Yüksek Öğretim Kuruluna iletilmesi ve gerekli girişimlerde bulunmaları konusunda Yürütme Kuruluna yetki verilmesine; İLDEK adına bağımsız bir domain name alınması ve tüm arşivin yeni alınacak web sayfasına taşınması için Yürütme Kuruluna yetki verilmesine, iletişim fakülteleri arasında bir veri tabanı oluşturulmasına, bu konuda gerekli çalışmaların Yürütme Kurulunca yürütülmesine, İletişim Fakülteleri için tek bir isim altında tek tip ortak bir müfredat geliştirmesinin uygun ve olanaklı olmadığına, her fakültenin kendi misyon, vizyonu ve kapasitesi çerçevesinde kendi eğitim müfredatını oluşturmasının doğru olacağına, İletişim Fakültelerinin gerek altyapı gerekse akademik kadro konusunda yeterli bir olgunluk seviyesine ulaştıktan sonra, lisansüstü programları açmalarının uygun olacağı fikrinin benimsenmesine, Kasım 2013 Ayı içerisinde Atatürk Üniversitesinin “Medya ve Mahremiyetin Sınırları Sempozyumu” ile Dicle Üniversitesinin Diyarbakır’da düzenleyeceği “I. Uluslararası Siyasal İletişim Demokrasi ve Yeni Süreçler” Sempozyumunun İLDEK tarafından desteklenmesine, ILDEK genel kurulu toplantısının Mayıs 2014 ayı içerisinde Kırgızistan-Manas Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde yapılmasında oybirliği ile karar verildi.”

Toplantıda ayrıca yeni yürütme kurulunun Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ruken Öztürk, Yaşar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ümit Atabek, Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Uğur Yavuz, Kırgızistan-Manas Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Küçükkurt, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Süleyman İrvan ve Fırat Üniversitesi’nden Prof. Dr. Asaf Varol’dan oluşmasına oybirliği ile karar verildiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız