SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İletişim Fakültesi Açıldı

A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim hayatına başladı.
  
İletişim Fakültesi’nin akademik hayatına başlaması nedeniyle Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi salonunda bir program düzenlendi. Programa İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölüm Başkanı ve Gazeteci Prof. Dr. Ali Atıf Bir, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tikici Ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk’un yanı sıra akademisyenler ve davetliler katıldı. 
  
Akademik açılışta bir konuşma yapan Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, “620 öğretim üyesi olan, birçok sosyal bölümleri olan, Türkiye’nin en büyük tıp merkezine sahip bir üniversiteyiz” dedi. 
  
Malatya İnönü Üniversitesi’nin Türkiye’deki üniversiteler arasında kampus olarak önemli bir yere sahip olduğunu kaydederek, “Üniversite’nin fakülte, yüksek okul sayılarının ve öğrenci sayılarının çok fazla olması çok fazla anlam ifade etmiyor. Dünyanın ilk 10’a giren üniversitelerinin öğrenci sayıları 10 binin altında bulunuyor. Bunun yarısı lisansüstü ve doktora öğrencisinden oluşuyor. Ama bizim ülkemizde, özellikle yüksek eğitime olan ihtiyaç nedeniyle liseyi bitiren evlatlarımızın yüksek öğretim kurumuna girmesini istediğimiz için bizim büyüklüğümüzdeki birçok üniversite mümkün olduğunca fakülte açıp, yeterli öğretim üyesi varsa daha fazla eğitim vermeyi planlıyor. 37. yılına giren İnönü Üniversitesi, Türkiye’nin en iyi kampusuna sahip olan üniversiteler arasında yer alıyor. Birçok büyük şehirdeki üniversitelerin bu kadar alt yapıya sahip olmadığını biliyorum. Öğrenciler üniversiteden çok şehir seçiyor. Kampus hayatı ve ortamında eğitim ve öğretim görmek çok daha fayda sağlıyor. İnönü Üniversitesi de her geçen gün çıtasını yükseltiyor” diye konuştu.
   
İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tikici ise, halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünde 30 öğrenci ile eğitim hayatına başladıklarını belirterek, “Çok fazla popülist davranmak istemedik. Türkiye’de halkla ilişkiler ve tanıtım bölümleri için ortalama öğrenci sayısı 75’tir. Ancak biz 30 öğrenci ile başlamayı düşündük. Bu küçük bir kolej havası oluşturdu. Çıtanın yükseltilmesi ve 30 öğrenciyle başlamanın meyvelerini almaya başladık. Bölgemizdeki bütün üniversiteleri aşağı yukarı geride bırakmış olduk” şeklinde konuştu.
  
Yapılan konuşmaların ardından Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölüm Başkanı ve Gazeteci Prof. Dr. Ali Atıf Bir, iletişim fakültesinin açılış dersini verdi. Bir, yaptığı konuşmada, öğrencilere bir çağrıda bulunarak, “Sizlere verilen imkanları en iyi şekilde değerlendirin” dedi.
  
Bir, iletişimin yaşam biçimini öğrettiğini ifade ederek, şunları söyledi; “Torba gibi gelip, torba gibi gidiyorsanız buradan hiçbir şey alamazsınız. Benim babam Hekimhan’da kaymakamlık yapmıştı. Ben tiyatrocu olmak istiyordum. Ama babam, “tiyatrocu olursan ya komünist ya ateist olursun” demişti. Etkili bir bürokrattı ve beni engellemişti. Bende buradan başınıza bela oldum. Rektörlerin getirileri çok büyük ve rektörün vizyonu olması üniversiteyi çok değiştiriyor. İnternet çağında 800 milyon televizyon kanalı var. “İş bulamayacağım” derdi yok. İletişim sizlere yaşam biçimini öğretecek. İletişim çok yanlış algılanıyor. Sadece televizyon, gazete ve sinema olarak algılanıyor. Zorunlu hareketler diye bir şey var. Bizde insan iletişimi birinci seviyede, insan iletişimini bilmeyen iletişimci olamaz. Kendini anlatamayan insan nasıl iletişimci olacak? İletişim biçimdir. İletişim araç, iletişim medyadır. Türkçeyi iyi bileceksiniz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız