SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İletişim Kopukluğundan.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:29:37
A- A+ PAYLAŞ
 
Ermeni Mezarlığı'nda "şifahi izinle" yapılan inşaatların belediye ekipleri tarafından yıkılması tepki görürken, Malatya Belediyesi'nden de konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapılarak, ilgili personel hakkında idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.
 
3 Şubat Cuma günü  akşam saat 20.00 sıralarında Malatya Belediyesi'nden basın kuruluşlarına konuyla ilgili bir bülten gönderildi.
 
Malatya Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü imzasıyla gönderilen bülten şöyle:
 
"İstanbul’da bulunan bir Sivil Toplum Kuruluşu yetkilileri; ilimiz Kiltepe Mahallesinde bulunan Ermeni Mezarlığımız içerisinde, Ermeni vatandaşlarımızın definlerini inançları doğrultusunda gerçekleştirebilmeleri için gerekli ve daha önceden var olan fakat zaman içerisinde yıkılmış bulunan yapıların inşası konusunda Belediyemiz nezdinde girişimlerde bulunmuştur.
 
Belediyemiz yetkilileri de ihtiyaç duyulan gasilhane ve müştemilat ile ilgili talebin karşılanması hususunun değerlendirileceğini fakat; bekçi evi olarak düşünüldüğü beyan edilen yapının ise Mezarlığın estetiğini bozacağını ilgililere şifahi olarak ifade etmişlerdir.  
 
Belediyemize gelen şikâyet ve ihbarlara istinaden, mezarlık içerisindeki inşaat alanına giden Belediyemiz ekipleri; gasilhane ve müştemilatın haricinde bekçi konutunun da yapıldığını tespit etmiş ve konuyu ilgili STK yetkililerine de bildirmiştir. 
 
Sadece, bahsi geçen bekçi evinin yıkımı için mezarlığa giden Belediyemiz yıkım ekipleri arasındaki iletişim kopukluğundan kaynaklanan bir hatadan dolayı inşaatın tamamı yıkılmıştır. 
 
Belediyemizin yetkili organlarının bilgisi ve insiyatifi dışında inşaatın tamamını yıkan ilgili personel hakkında da idari tahkikat başlatılmıştır.
 
Bu coğrafyada yaşayan hiçbir etnik ve dini gruba yönelik, ayrımcı bir tavrımızın olması kesinlikle söz konusu değildir. 
 
Ermeni Vatandaşlarımızın da bütün vatandaşlarımız gibi gönül rahatlığı ile inançları doğrultusunda definlerini yapabilmeleri için gerekli olan gasilhane ve müştemilatının yapımı hususunda her türlü kolaylık ve yardımın da Belediyemiz tarafından sağlanacağı hususu saygıdeğer kamuoyuna duyurulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız