SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İletişim ve Diksiyon'' Semineri..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İletişim ve Diksiyon" konulu hizmetiçi eğitim semineri sona erdi.

İki gün devam eden "İletişim ve Diksiyon" konulu hizmetiçi eğitim seminerine Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Ceyhan, Alican Bozkurt, bazı daire müdürleri ile Belediye çalışanları katıldı.

Eğitim seminerinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Malatya Belediyesi olarak, personel verimliliğini artırmak amacıyla hizmetiçi eğitim seminerlerine büyük önem veriyoruz. Sadece 2010 yılı içerisinde 32 hizmetiçi eğitim semineri ve toplantı düzenledik. Düzenlenen hizmetiçi eğitim seminerlerinde farklı alanlarda bilgiler verilmektedir. Bu seminerlerden ne kadar çok istifade edinilebilirse o kadar faydalı olacağına inanıyorum. Öğrenmenin yaşı yok, her insanın mutlaka eksiklikleri vardır.Düzenlenen seminerler sayesinde bu eksikliklerin giderileceği inancındayım" dedi.

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlhan Erdem, katılımcılara "İletişim ve Diksiyon" konusunda bilgiler aktardı.

İletişimin bütün hayatımız boyunca devam ettiğini belirten İlhan Erdem, "İletişim, kişiler arasında bilgi, duygu ve düşüncelerin aktarılması, bilgi üretme, aktarma ve anlamlandırma, organizmanın herhangi bir uyarana karşı tepkisi ile karşılıklı etkileşim olduğunu belirtti.
Yrd. Doç Dr. İlhan Erdem, İletişimin daha güvenli sağlanması, iletişim engelleri, iletişimde olumlu kişilik özellikleri, insanlar arası ilişkilerde en sık karşılaşılan problemler, insanlar arası ilişkilerde tepki çeken davranışlar, mesajın doğru ulaşmadığını gösteren cümleler ile etkili bir iletişimin sağlanması konularında bilgiler verdi.

Daha sonra diksiyon ile ilgili konulara da değinen Yrd. Doç.Dr. İlhan Erdem, "Güzel ve etkili konuşmak üzere kullanılacak dil malzemesinin doğru seçilmesi ve bunların konuşmaya yardımcı diğer unsurlarla uyumlu bir biçimde kullanılabilmesi sanatına diksiyon denir" dedi.

Diksiyonun, anlamlı ve alımlı söz söyleme sanatı olduğunu belirten İlhan Erdem, diksiyonun amacının, konuşmanın fiziksel özellikleri ile sesin uyumu, vurgu, ton, tonlama, durak, üslup, jest ve mimikler ile tavırlar hakkında bilgiler aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız