SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İletişimsizlik Yüzünden Olmuş''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde adli bir olayda ölen kişinin otopsi yapılmadan karaciğer ile böbreğinin alınarak başka hastalara nakledilmesi ile ilgili bu işlemi gerçekleştiren ekip hakkında Danıştay'dan soruşturma izni çıkması hakkında, "Olaya dolu tarafından, organ nakli tarafından bakılmasını isterdik. Hastanın kafasına kurşun sıkılmıştı, biz karaciğer ile böbreğini aldık" dedi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Danıştay'ın olayla ilgili soruşturma izni verdiğini hatırlatarak, "Bu hastamız Adıyaman'da bir intihar sonucu bize gelmiş bir hastaydı. Hastada beyin ölümü gerçekleşince yakınları organ bağışında bulundu. Bizim arkadaşlarımızın yaptığı işlemlerde hiçbir eksiklik olmadı. Ben iyi biliyorum ki, arkadaşlarımız bir önceki gece nöbetçi polise, savcıya haber versin diye haber verdi. O esnada polis memuru ile savcı arasında bir görüşme olmuş. Savcı, ameliyata almadan önce haberim olsun demiş. Aralarında bir iletişimsizlik olmuş" dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde organ naklinde çalışan personelin kurallara uyduğunu söyleyen Prof. Dr. Yılmaz, "Biz haber verdik. Ama burada iyi niyetin de olması lazım. Savcıya haber vermemek gibi bir şey söz konusu olamaz. Olaya dolu tarafından, organ nakli tarafından bakılmasını isterdik. Ama böyle bir şekilde sonuçlanmış. Ben adliyede lehimize bir karar çıkacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Başından yaralı olan organları alınan hastanın tüm tahlillerinin mevcut olduğunu belirten Prof. Dr. Yılmaz, "Kafasına kurşun sıkılmıştı. Biz sadece hastanın karaciğerini ve böbreğini aldık. Otopsi delillerinin kaybedilmesi gibi bir şey söz konusu olmaz. Bir anlaşmazlık oldu diye düşünüyorum. Kesinlikle savcıya haber verildi. Bu olaydan kısa bir süre sonra Şanlıurfa'da böyle bir olay olmuştu. Urfa'daki kız çocuğunun karaciğerini almaya gittiğimizde cumhuriyet savcısı da vardı. Olaya son derece iyi yaklaştı, 'Siz organları alın, ben daha sonra otopsi yaparım' dedi. Bu gibi konularda bizim aramızda çok iyi diyalogların olması lazım. Ancak burada istenmeyen bir durum söz konusu oldu" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız