SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İlgi Bir Hayli Yoğun '

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yapılan tahta çivili ayakkabı varlığını sürdürüyor.

60 yıldır ustadan çırağa geçen tahta çivili ayakkabı yapımı Arapgir ilçesinin bir zanaat kolu olarak faaliyet gösteriyor.

Tahta çivili ayakkabı yapımını Arapgir'e Veysi Usta'nın getirdiğine inanılırken, günümüzde bu mesleği Kadir Hakan ve oğlu Erol Hakan devam ettiriyor.

Tahta çivili ayakkabı ustalığını 40 yıldır sürdüren Erol Hakan, tahta çivili ayakkabının Arapgir ile özdeşleştiğini ve bu mesleği ellerinden geldikçe devam ettireceklerini söyledi. Hakan, tahta çivili ayakkabıların Arapgir için büyük bir önem taşıdığını ifade ederek, "Tahta çivili ayakkabılar, dikiş makinesi ve güçlü yapıştırıcılar olmadığı dönemde Türkiye'nin her yerinde yapılırmış. Arapgir ilçesinde ayakkabıcılık kolu büyük önem taşıyor. Biz de günümüzde ayakkabı yapımını sürdürüyoruz. Biz teknolojiye ayak uyduramadık. Babamda bu mesleği devam ettirince, babamla beraber bende tahta çivili ayakkabı yapımını Arapgir'de devam ettiriyorum. Nasıl ki Malatya kayısısıyla ünlüyse, Arapgir'de üzümü ve tahta çivili ayakkabısıyla ünlü. Gücümüz yettiğince ve çivi bulabildiğimiz müddetçe biz bu işi sürdürmeye kararlıyız" dedi.

Tahta çivili ayakkabılara büyük bir ilginin de olduğunu kaydeden Hakan, "Çevre illerden de tahta çivili ayakkabıya ilgi var. "Tahta çivili ayakkabı mı olur?" Düşüncesiyle geliyorlar. Ama buraya geldiklerinde ayakkabıyı da yakından görmüş oluyorlar. İlgi bir hayli yoğun ve pazarlama sorunumuz da yok. Zaten fazlaca ayakkabı yapamıyoruz. Günde bir çift ayakkabı yapabiliyoruz. Tamamen el yapımı olduğu için yapımı bir hayli zaman alıyor" diye konuştu.

Hakan, tahta çivili ayakkabıların sağlam olduğunu belirterek, "Tahta çivili ayakkabı daha sağlam. Ağaç çivili ayakkabılar daha dayanıklı ve daha sağlam. Suni malzeme kullanmıyoruz. Deri ve kösele kullanıyoruz. Sağlamlığı yanında sağlıklı bir yapıya da sahip" şeklinde konuştu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız