SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlgi Büyük Oldu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:50:46
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'nın sahip olduğu değerleri Malatya dışındakilere tanıtmak amacıyla İstanbul Feshane'de düzenlenen 'Malatya Günleri' tanıtım etkinliğinin ilgi gördüğü bildirildi.  Malatya Belediyesi Basın Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Malatya Günleri tanıtım etkinliğinin büyük ilgi gördüğü, Malatya Belediyesi standında, zaman zaman izdiham yaşanırken etkinlik süresince standa gelen ziyaretçilerle yakından ilgilenildiği belirtildi.
 
Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt ile Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, gösterilen ilginin diğer katılımcıların yanı sıra kendilerini de memnun ettiğini söyledi.
 
Etkinliğin 5. gününde Milletvekili Öznur Çalık ile birlikte stantları gezen Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu da, İstanbul'un Türkiye'nin en büyük metropolü olduğunu belirterek, burada ciddi bir sayıda Malatyalı'nın olduğunu söyledi. İstanbul'un, nüfusuyla, ekonomisiyle, katma değeriyle, ülkemiz ve ülkemiz insanları için önemli bir şehir olduğunu anlatan Mumcu, şöyle konuştu: "Burada ciddi sayıda Malatyalı hemşehrilerimiz var. Tabi şehirlerin kendilerini ifade etmeleri gerekiyor. Şehirlerin artık daha çok hareketli olmaları gerekiyor. Kendi aralarında rekabet ediyorlar. Valilik, Belediye, TSO, kamu kurum ve kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının birlikte yaptıkları bir organizasyonla Malatya olarak İstanbul'dayız. Genelde Malatya Günleri'nin 4'ncüsü, İstanbul'da ise 2'ncisi düzenleniyor. Şu an görüldüğü kadarıyla gösterilen ilgi ve yapılan organizasyondan dolayı katılımcılar memnun görünüyor. Ben başta İstanbul'da yaşayan Malatyalı hemşehrilerim olmak üzere herkesi etkinliği ziyaret etmeye davet ediyorum.”
 
Malatya Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri (Mabesem) standında; Mabesem bünyesinde açılan 21 kursta üretilen ürünler sergileniyor. Mabesem standında resim, ebru, hüsnü hat, heykel, bez bebek, çini, kara kalem, el sanatları gibi eserler sergilenirken, bu eserlerin Malatya Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi'ndeki kursiyerler tarafından yapıldığını öğrenen izleyiciler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor.
 
Fuar alanındaki stantları gezen ve Mabesem standına hayran kalan Malatya Milletvekili Öznur Çalık, fuarın Malatya'nın tanıtılmasında önemli bir rolü olduğunu, organizasyonun amacına ulaşmasında Malatya Belediyesinin çok büyük payı olduğunu söyledi. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür eden Çalık, şunları söyledi: "Yaptığı hizmetlerin yanında böylesine bir organizasyonla Malatya'yı tanıtmak önemliydi. Burada aynı zamanda belediyemizin yaptığı örnek çalışmalarda sergileniyor.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız