SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İlgiden Memnunuz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Orhan Özbek, SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının cezalarının affını öngören düzenlemeden esnafın yararlanmasını, ayrıca vergilendirmede getirilecek nüfusa göre işlem girişimini de desteklediklerini bildirdi.

Özbek, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının cezalarının affını öngören düzenleme TBMM’de görüşülerek kabul edilmişti. Yeni düzenleme ile SSK ve Bağ-Kur prim borcunun tamamını, gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 15’ini 1 ay içinde peşin ödeyenlerin borç faizlerinin yüzde 85’i silinecek.
Son dönemde büyük oranda ekonomik sıkıntı yaşayan esnaflarımızın, yılardan beri ödeyemediği Bağ-Kur prim borçlarının ödenmesi konusunda yapılan yeni düzenlemeyi destekliyoruz. Yasa yürürlüğe girdikten sonra esnaf ve sanatkarlarımızın bu imkandan yararlanmasını istiyoruz.

Diğer yandan, Basit usulde vergilemeye tabi yaklaşık 800 bin esnaf bölgelerinin nüfus kriterlerine göre kademelendirilerek, böylece Ankara'daki esnafla Malatya'daki esnafın harç miktarı ayrı tutacak olan çalışmayı da önemsiyoruz. Bu çalışmanın biran önce uygulamaya girmesini bekliyoruz.

Son dönemde esnafımızın yaşadığı sıkıntı ve sorunların çözümü noktasında esnaf camiasına gösterilen ilgiyi memnuniyetle takip ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız