SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlgileneceğinden Eminiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:34:58
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Hayvan Pazarı esnafını ziyaret eden AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, üreticilerin her zaman yanlarında olduğunu belirtip, “Onların sorunlarını çözmek boynumuzun borcudur” dedi.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık; Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı Ramazan Kırma, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, AKP Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, AKP İl Başkan Yardımcısı Gürbüz İsmet Yılmaz ve Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Münir Özpolat ile birlikte Hayvan Pazarı’nı ziyaret edip üreticilerin sorunlarını dinledi.

Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı Ramazan Kırma, pazara vatandaş giriş kapısı açılması, büyük baş hayvanlara kapalı yer yapılması gibi sorunları bulunduğunu belirtip, “Sayın milletvekilimiz Ankara’da bizleri Tarım Bakanı ile görüştürdü ve sorunlarımızı ilettik. Bu ilgisinden dolayı kendisine teşekkür ederiz” dedi.

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli de Et Balık Kurumu’nda kesim konusunda sıkıntı olduğunu, milletvekili Çalık’ın girişimleri ile sorunun çözülerek kesim yapıldığını ifade edip, “Ayrıca hayvanlardaki pasaport sorunu da kendisine iletildi. İlgileneceğinden eminiz” şeklinde konuştu.

AKP Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, "Orta Anadolu da yaşanan kuraklık nedeniyle Saman’ın kilosu 1 TL’yi aşmıştı. Tarım Kredi kanalıyla ithal getirilen saman nedeniyle kilosu 70 kuruşa kadar düştü. 25 kuruş sübvanse ediliyor. Dolayısıyla üreticiye 50 kuruşa gelmiş oluyor” dedi.

AK Parti Milletvekili Öznur Çalık da, “Sorunları tespit için Malatya’da toplantı yaptık. Daha sonra Ankara’da sayın tarım bakanımızla birlik başkanları ve oda başkanlarımızı görüştürdük” diyerek,

Ankara’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile yapılan görüşmeler hakkında bilgi verdi.

Bingöl ve Elazığ’da et kesimi yapılırken, bunu Malatya’ya aldırdık. Et Balık Kurumu’nda kesim yapılması nedeniyle üreticilerin cebinde 6-7 bin TL’nin kaldığına dikkat çekerek, “Burada bize iletilen pazar girişine vatandaş giriş kapısı açılması ve büyükbaş hayvanlara kapalı yer yapılmasıdır. Bu konuya belediyle ile görüşeceğim” diyerek, “Saman 750 kuruşa kadar düştü. 250 kuruş da devlet desteği var. Dolayısıyla üreticimiz samanı artık 500 kuruşa alıyor” ifadelerini kullandı.

Çalık, üreticilerin her zaman yanlarında olduğunu belirtip, “Onların sorunlarını çözmek boynumuzun borcudur” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız