SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlginç Bir Maçtı: 2-2

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, mutlak galibiyet için gittiği İstanbulspor deplasmanında 2-2 berabere kaldı. Malatyaspor'un yediği iki gol de, maç boyunca kendi defans ve ortasaha oyuncularının "zirveye" çıkan pas hatalarından geldi. Yenilen gollerin yanı sıra rakibin geliştirdiği atakların tamamına yakını Malatyaspor defans ve orta sahasının "rakibe pas" olan hatalarından kaynaklandı. Maçın oynandığı sahanın "çok kötü" olan zemini her iki takımın futbolunu da etkiledi. Malatyaspor'da Johanson "iyi" olarak gözükürken, "biraz" gayretli oyuncular Alper, Serdar Samatyalı, Senkerik'ti. Hakan Bayraktar'ın, forma giydiği 6. maçta da takıma bir katkısı gözlenemezken, her an skora etki edebilecek kalitedeki Taner'in oyundan alınan ilk futbolcu olması yadırgandı. Sonraki dakikalarda "tam Taner'lik" denilebilecek birçok gol fırsatını Malatyaspor oyuncuları değerlendiremedi. İlk değiştirilecek isim olarak gözlenen Hakan Bayraktar, yine en son değiştirilen isim oldu. Takdir haklarını genellikle ev sahibi takım lehine kullanan, bu arada Atilla'nın cezasahasında kendini yerde bulduğu pozisyonu devam ettiren hakem, bu pozisyonu penaltı olarak gören Malatyaspor taraftarlarının tepkisine yolaçtı. Maçın uzatma dakikalarında Senkerik, iki mutlak gol pozisyonunu değerlendiremezken, son saniyelerde attığı, ancak sayılmayan golde ise ofsayt pozisyonundaydı. Karşılaşmanın oynandığı stadda taraftar çoğunluğuna Malatyaspor'un sahip olduğu gözlenirken, bu sezon ilk kez Milletvekili Münir Erkal'ın da maçı izleyenler arasında olduğu dikkat çekti. Diğer milletvekili Ali Osman Başkurt da protokolda dikkat çeken bir başka simaydı.

Malatyaspor, İstanbul deplasmanında aldığı bu beraberlik sonrasında, lider Gençlerbirliği Oftaş’ın 7 puan gerisinde kaldı.

STAD: Bahçelievler İl Özel İdare

HAKEMLER:Mürvet Sezer, İsmail Köse, Mehmet Kısal, 4. hakem İlkay Aydın

İSTANBULSPOR: Volkan, Hakan Çimen, Mustafa, Serdar, Özgür Dk. 83 Uğurtan), Ömer (Dk. 77 Almir), Taylan, Deniz, Ercan, Mahmut, Uğur Erdoğan,

YEDEKLER: Behram, Hakan Korkmaz, İbrahim, Almir, İsmail, Savaş, Uğurtan,

MALATYASPOR: Şenol, Serkan Bensol, Alper, Mehmet Budak, Ramazan, Bülent (Dk. 70 Hakan Söyler), Hakan Bayraktar (Dk. 82 Mehmet Albayrak), Johanson, Serdar Samatyalı, Senkerik, Taner (Dk. 62 Atilla),

YEDEKLER: Bora, Atilla, Mehmet Albayrak, Engin, Cem, Hakan Söyler, Eray.

SARI KARTLAR: Serkan Sensol, Johanson (Malatyaspor), Hakan Çimen, Volkan(İstanbulspor)

GOLLER: Dk. 27 Serdar Samatyalı, Dk. 39 Senkerik (Malatyaspor), Dk. 25 Uğur, Dk. 45 Özgür (İstanbulspor)

7. dakikada Malatyaspor'un kullandığı korner atışından gelen topa, İstanbul defansından bir oyuncunun ters vuruşunu, kaleci Volkan son anda tokatlayıp kornere çeldi ve gole izin vermedi.

10. dakikada Hakan Bayraktar ortaladı, Taner'i aşan topa Bülent Akın'dan önce defans müdahale edip kornere çeldi. Korderden sonuç yok.

17. dakikada cezaalanı sağ çaprazında serbest atışı Taylan kullandı. Malatyaspor defansı kornere gönderdi. Kornerden gelen top karambol yarattı. Defansın çıkarmakta güçlük çektiği topa en son Uğur vurdu. Defanstan döndü.

21. dakikada Johanson'un cezaalanı önündeki müdahalesini hakem serbest vuruşla değerlendirdi. Tribünlerden tepki gören bu karar doğrultusunda kullanılan serbest atış barajda kaldı.

24. dakikada soldan ortalanan topu Alper kafayla aşırdı. İstanbulspor'lu oyuncunun koluna çarpan top kornere çıktı. Penaltı itirazına karşın hakem korner kararı verdi. Atıştan sonuç yok.

25. dakikada gelişen kontratakta ortasahada Serkan Bensol topu kafayla geri pas yapmak istedi. Kısa düşen topu takip eden Uğur, bomboş durumda cezaalanına girdi Şenol'la karşı karşıya kaldı ve topu ağlara göndererek, İstanbulspor'u öne geçirdi: 1-0

27. dakikada Malatya atağında Taner, cezaalanı önünde faulle durduruldu. Atış için topun başına Taner, Bülent ve Serdar Samatyalı geldiler. Taner, Bülent'le paslaştı. Bu futbolcu topu stop etti, Serdar Samatyalı sert vurdu. Top defansın arasından kalecinin müdahalesine rağmen Malatyaspor'un beraberlik golü olarak ağlarla buluştu: 1-1

29. dakikada Mehmet Budak'ın kaçırdığı topla Uğur buluştu, bu futbolcuya Johanson engel olmak istedi. Topla buluşan Özgür'ün vuruşunda, Şenol tokatladı, tehlikeyi uzaklaştırdı.

33. dakikada Taylan soldan ortaladı, Ercan yakın mesafeden dönerek vurdu. Az farkla yandan aut.

39. dakikada Malatyaspor üstünlüğü sağladı. Orta sahadan gelen topu Taner solda atak yapan Senkerik'e aktardı. Bu oyuncu, 6 pas alanının sol köşesinden sert bir şutla topu kaleye gönderdi: 1-2

41. dakikada Senkerik, ısrarla takip ettiği topu sıfırdan ortaladı, Taner hamle yaptı ancak kaleci daha önce yetişerek topu almayı başardı.

45. dakikada orta sahada Serdar Samatyalı'nın isabetsiz pası İstanbul atağına başlangıç oldu. Soldan gelişen atakta Malatyaspor'lu futbolcular peşpeşe hatalarla, İstanbulspor'a engel olamadılar. Soldan Uğur, Serkan Bensol'u geçip ortaladı, Alper'in müdahale edemediği topa Özgür yakın mesafeden dokundu ve beraberliği sağladı: 2-2

İlk yarı bu skorla kapandı.

49. dakikada Serkan Bensol sağdan orta yapmak istedi, İstanbulspor'lu oyuncuya çarpan top korner. Serdar Samatyalı'nın kullandığı atıştan gelen topla en son oynayan Senkerik'in yere çarptırdığı top, üstten auta çıktı.

55. dakikada Bülent'in orta sahadan başlatmak istediği atakta, Hakan Çimen müdahale etti ve formasından çekerek durdurdu. Hakem, Malatyaspor lehine serbest atışa hükmederken, sarı kartı bulunan Hakan Çimen'in ikinci sarı karttan kırmızıya dönüşmesi gereken bu hareketine ise kart göstermedi.

61. dakikada Bülent Akın, soldan koşu yapan Taner'i gördü. Bu futbolcu cezaalanı girişinde şutunu attu, aut. Bu pozisyondan sonra Malatyaspor'da Taner yerini Atilla'ya bıraktı.

65.dakikada Johanson'un pasına sağdan Atilla hamle yaptı. İstanbulspor'lu futbolcuyla omuz omuza mücadele halinde cezaalanına girdiği anda kendini yerde buldu. Penaltı beklentisine karşın hakem korner kararı verdi. İtirazını sürdüren Atilla sarı kart görürken, Malatyaspor korner atışından sonuç alamadı.

75. dakikada Malatyaspor önemli bir fırsatı Hakan Söyler'in topu ayağında fazla tutması yüzünden değerlendiremedi. Gelişen atakta, uygun durumda iki futbolcu olmasına ve pas beklemelerine karşın, Hakan Söyler cezaalanının hemen önünde topu ayağında fazla tutunca, rakip defans bastı ve topu kaptı.

80. dakikada Hakan Söyler'in orta sahada kaptırdığı top İstanbul atağına dönüştü. Alper son anda müdahaleyle topu kornere gönderdi. Kornerden gelen topa kimse müdahale edemedi, Şenol bu tehlikeli pozisyonda tehlikeyi önledi.

81. dakikada Malatyaspor atak geliştirdi. Serdar Samatyalı, cezaalanının önünden süper bir şut çıkardı. İstanbul kalecisi son anda topu köşeden kornere çeldi. Kornerden sonuç yok.

87. dakikada Atilla sağdan ortaladı, gelen topa Mehmet Albayrak dönerek vurdu. Top İstanbul kalecisinin kontrolunda auta çıktı.

4. hakem oynanmamış süre olarak 4 dakikayı işaret etti.

90+2'de Malatyaspor sağdan Atilla'yla atak geliştirdi. Bu futbolcu Senkerik'e pas çıkardı. Senkerik kaleciye arkası dönükken çok kötü vurdu ve mutlak bir gol pozisyonu kaçtı.

90+3'de Malatyaspor yine Senkerik'le mutlak bir gol pozisyonu değerlendiremedi. Bu kez sağdan ortalanan topu Serdar Samatyalı, kafayla Senkerik'e indirdi. Bu futbolcu kaleciyle karşı karşıyayken ıskaladı ve mutlak bir gol kaçırdı.

90+4'de gelişen Malatyaspor atağında topla buluşan Senkerik'un vuruşu ağlarla sonuçlandı. Yan hakem Senkerik'in ofsayt pozisyonunda vurduğunu işaret edince, gol geçerli sayılmadı.

Karşılaşma 2-2 berabere bitti.

FOTOĞRAFLAR: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız