SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlginç Bir Maçtı: 4-3

A- A+ PAYLAŞ

Süper lige çıkma mücadelesi veren Malatyaspor, lig sonuncusu Akçaabat Sebatspor önünde 7 bine yakın taraftarının desteğiyle 3 puan için oynadı. Maça iyi başlayan ve ilk dakikalarda Taner'le iki farklı galibiyeti bulan Malatyaspor, sonraki dakikalarda "oturmamış ve her hafta yeni bir ismin denendiği" defansının kademe hatalarından kaynaklanan şok iki gol yedi. Kısa bir süre toparlanan sarı kırmızılı ekip, Kaleci Şenol'un odağında bulunduğu olaylarla birlikte "oyun konsantrasyonunu" yitirince, 10 kişi kalmış rakip önünde ciddi sorunlar yaşadı. Maçı tekrar toparlayacağı anda Taner'in kaçırdığı penaltı takımı yine panikletti. İkinci yarıda ise 10 kişi kalmış rakip sık sık pozisyon buldu. Savunmada oynayan Alper'in dağınıklığı, orta sahada oyun kurulamaması rakibin etkisini artıran unsurlardı. Alper'in gereksiz müdahalesiyle verilen frikikten gelen gol rakibi adeta kamçıladı. Malatyaspor'un üzerine galibiyet için gelmeye başladıkları bir anda, Ramazan'ın kanattan getirdiği topu Senkerik'in kaleye göndermesi Malatyaspor'u tekrar öne geçirdi. 56. dakikadaki bu golden sonra da Malatyaspor'un dağınık oyunu maç sonuna kadar devam etti ve maçı izleyenler, yine son dakika stresi yaşadılar.

STAD: İnönü,

HAKEMLER: Hakan Sivriservi, İsmail Şencan, Muharrem Yılmaz, 4. Hakem Deniz Çoban,

MALATYASPOR: Şenol (Dk. 37 Bora), Serkan Bensol, Alper, Cem Kargın, Ramazan, Serdar Samatyalı, Johanson, Hakan Söyler (Dk. 53 Hakan Bayraktar), Atilla (Dk. 77 Engin), Senkerik, Taner,

YEDEKLER: Yk. Bora, İlhan, Mehmet Albayrak, Hakan Bayraktar, Engin, Eray, Mehmet Budak,

AKÇAABAT SEBATSPOR: Emrehan, Mehmet İpek, Selim, Barış, Hakan, Adem Çak (Dk. 80 Ferdi), Deniz, Necati, Emre Hızarcı (Dk.34 Ali), Adem Büyük (Dk. 63 Emre Aygün), Volkan,

YEDEKLER: Yk.Osman, Emre Aygün, Ali, Muhammet, Ferdi, Ümit, Nejdet

GOLLER: Dk. 1 ve 8 Taner, Dk. 20 Atilla, Dk. 56 Senkerik (Malatya), Dk. 16 Adem Büyük, Dk. 26 Volkan, Dk. 50 Ali (A.Sebat)

KIRMIZI KART: Dk. 28 Necati (A.Sebat)

SARI KARTLAR: Şenol, Serkan, Cem (Malatyaspor), Hakan, Adem, Emre, Ali (Akçaabat Sebatspor)

Malatyaspor maça golle başladı.

1. dakikada sağdan gelişen atakta Atilla'nın cezaalanına gönderdiği uzun topla buluşan Taner, düzelterek kalecinin kapattığı köşeden ağlara gönderdi: 1-0

8. dakikada Malatyaspor farkı ikiye çıkardı. Atak yine sağdan bu kez Serkan Bensol'la başladı. Serkan'ın Atilla'ya bıraktığı topu bu futbolcu ortaladı, 6 pas alanı içerisinde Taner yatarak kafayı yapıştırdı ve golü attı: 2-0

16. dakikada A.Sebat'ın golü geldi. Volkan soldan ortaladı, Adem Büyük kafayı vurdu: 2-1

17. dakikada Malatya atağında Ramazan'ın ortasına Atilla yükseldi, vurdu. Kaleci kornere çeldi.

20. dakikada Malatyaspor'un kazandığı korneri Serdar kullandı. Cezaalanına gönderdiği topa, yakın mesafe ve çaprazdan Atilla dokundu ve golü kaydetti: 3-1

23. dakikada Serdar'ın pasından gelen topa Senkerik vurdu. Kaleciden döndü. Dönen topa Serdar hamle yaptı, yine kaleciden döndü. Bu kez çaprazdan Taner vurdu, kaleciye çarpan top kornere çıktı.

26. dakikada Akçaabat Sebat ikinci golü buldu. Necati'nin şutunda top direkten döndü. Volkan tamamladı: 3-2

28. dakikada Atilla'ya sert giren A.Sebatlı Necati kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu dakikada Serkan Bensol da sarı kart gördü.

Malatyaspor'un yediği ikinci golden sonra tribünlerde aleyhinde tezahüratlar yapılan Kaleci Şenol, 33. dakikada tuttuğu bir topu da kasıtlı olarak maraton tribününe gönderince protestoların şiddeti arttı. Şenol, daha sonra kulübeye kendisinin değiştirilmesi yolunda işaret yaptı. Bu dakikada İsmail Kartal, Serkan Bensol'u kaleci Şenol'un yanına gönderdi. Bu futbolcu kaleciye sakin olmasını söylerken, tribünler Serkan'ı alkışladı. Ancak daha sonra tribünlerden "Bora" tezahüratları yükselmeye başladı. Şenol, hareketleri nedeniyle sarı kart gördü.

34. dakikada Akçaabat Sebat'tan Emre'nin yerine Ali oyuna dahil oldu.

37. dakikada Şenol aleyhine tezahüratlar sürerken Teknik Direktör Kartal, bu oyuncuyu çıkarıp Bora'yı oyuna aldı. Sahayı terkederken formasını çıkarıp yedek kulübesine gitmek isteyen Şenol'un bu görüntüleri üzerine aleyhindeki tezahüratlar daha da arttı. Yedek kulübesinden çıkıp tribüne yaklaşan Şenol, tribünde maçı seyreden küçük kızını da yanına alıp soyunma odasına gitti.

39. dakikada Serkan Bensol'un soldan Sebat cezaalanına ortaladığı topa Hakan elle müdahale etti. Hakem penaltı kararı verdi. Atışı Taner kullandı. Kaleciden dönen topu defans kornere gönderdi.

42. dakikada A. Sebat'ın tehlikeli atağında atılan şut Bora'dan döndü. Kale içerisinde bekleyen A.Sebat'lı oyuncu tamamlamak isterken, Bora ikinci hamlede yatarak topa sahip oldu.

Hakem oynanmamış süre olarak 2 dakikayı işaret etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 3-2 Malatyaspor'un üstünlüğüyle son buldu.

47. dakikada A.Sebatlı Mehmet İpek'in sert şutu hakem Hakan Sivriservi'nin sağ el bileğine çarptı. Sakatlanan hakem oyunu durdurdu ve saha kenarına gelerek tedavisini yaptırdı. Oyun yaklaşık 3 dakika durdu.

50. dakikada A.Sebat beraberliği sağladı. Konuk takım atağında rakip oyuncuyla Alper'in cezaalanı yayı üzerindeki mücadelesinde iki futbolcu da yerde kaldı. Hakem Malatyaspor aleyhine serbest atışa hükmetti. Atışı Ali kullandı. Defansı geçen top sağ yan direğe çarpıp, filelerle buluştu: 3-3 Golden sonra Malatya tribünlerine koşan Ali, hakemden sarı kart gördü.

56. dakikada Malatyaspor atağında Ramazan soldan ortaladı. Senkerik, zor bir pozisyonda kafayla sert vurdu ve kalecinin uzanamayacağı köşeye gönderdi: 4-3

75. dakikada Senkerik'in ortaladığı topa Taner dönerek sert vurdu. Az farkla yandan aut.

85. dakikada gelişen Malatyaspor atağında Engin kaleciyle karşı karşıya iken sert vurdu. Kaleci çıkardı.

Hakem oynanmamış süre olarak 4 dakikayı işaret etti.

Karşılaşma 4-3 son buldu.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız