SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İlginç Bir Nikah.. Sonu Hayırlı Olur İnşallah!..'

A- A+ PAYLAŞ

Darende ilçesinin Karadeyin Köyü'nde 1 anne ve 4 çocuğunun ölümüyle sonuçlanan olayın, yaklaşık 1 yıl önce yaşanan bir aşamasını, malatyahaber.com, 25 Kasım 2005 tarihinde "İlginç Bir Nikah.. Sonu Hayırlı Olur İnşallah!.." başlığıyla yayınlamıştı..

İşte, 25 Kasım 2005 tarihinde Malatyahaber.com'da yayına giren haber..

...

Malatya'nın Kuluncak İlçesi'nde geçimsizlik nedeniyle 2 günden beri kocası tarafından 4 aylık bebeğiyle birlikte silah zoruyla rehin tutulan genç kadın, kurtarılmasından sonra gözyaşları arasında nikah masasına oturtularak resmi nikahı kıyıldı. Nikah ilçe kaymakamının gözetiminde yapıldı. Kayınvalidesini yaralayıp, imam nikahlı eşi ve bebeğini, 2 gün rehin tutan, akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürülen şahsın nikah kıydırdığı eşinin hayli sinirli olduğu gözlenirken, böyle bir olayın ardından yapılan resmi nikah "ilginç" bulundu ve "Sonu hayırlı olur inşallah" dedirtti.

Kuluncak İlçesi'nde İlisuluk köyünde 2 gün önce akli dengesi bozuk olduğu iddia edilen 29 yaşındaki Cabbar Seven adlı şahıs, dini nikahlı eşi Fatma Akca ve kayınvalidesi Gülistan Akca ile geçimsizlik nedeniyle tartışmıştı. Cabbar Seven, tartışması sonucunda av tüfeğiyle kayınvalidesi Gülistan Akca'yı yaralamış ve ardından dini nikahlı eşi Fatma ile 5 aylık olan Esma bebeği eve kapatarak rehin tutmuştu.

Yapılan tüm girişimlere rağmen Cabbar Seven, 2 gün süreyle ikna edilemeyerek, rehin tuttuğu eşini ve bebeğini dışarı bırakmadı. Yapılan son görüşmelerde Cabar Seven, resmi nikah kaydıyla teslim olacağını söyledi. Bunun üzerine ilçede resmi nikah işlemleri başlatılırken, Cabar Seven ise eve giren jandarma görevlilerine av tüfeğini vererek teslim oldu. Evden çıkarılan Cabbar Seven ve imam nikahlı eşi Fatma Akca, aynı araçla Kuluncak Kaymakamlığı'na getirildi.

İlçe Kaymakamı İbrahim Cenet'in makam odasında Cabbar Seven ile Fatma Akca'nın nikahı kıyıldı. Fatma Akca'nın şahitliğini hemşire Canan Özbek, Cabbar Seven'in şahitliğini ise Jandarma Astsubay Güler Güneş yaptı.

Kaymakam İbrahim Cenet ise gelişmeleri seyretti. Fatma Akca, "evlenmeyi kabul ediyor musun?" sorusan sözlü cevap yerine önce başını sallayarak, sonra ağlayarak 'evet' dedi. 2 gün boyunca 5 aylık bebeğiyle birlikte rehin tutulan Fatma Akca, sürekli olarak ağlayıp, gözyaşı döktü. Nikah defterini imzalayan Fatma Akca, kalemi masaya bırakmak yerine masaya attı.

Nikah sonunda konuşan Kaymakam İbrahim Cenet, olayın adli bir olay olduğunu belirterek, bundan sonra genç çiftlere yardımcı olacağını söyledi.

2 gün süreyle jandarmayı alarma geçirip, beklentisi olan resmi nikahına kavuşan Cabbar Seven nikah sonunda gelin Fatma Akca'yı öpmek istedi, ancak Fatma Akca buna izin vermedi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız