SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlginç Bir Tutuklama

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Zirve Yayınevi'ne düzenlenen baskında 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili görülen davada yayınevinin, sonradan din değiştirip Hıristiyan olduğu öne sürülen eski çalışanı da azmettirici olarak tutuklandı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Emre G., Salih G., Cuma O., Abuzer Y. ve Hamit C.'nin tutuklu olarak, Kürşat K. ve Mehmet G.'nin ise "terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan tutuksuz yargılanmalarına devam edildi. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmayı genişleterek, davada 3 ay önce tanık olarak dinlenen Varol Bülent A. hakkında, azmettirici olduğu gerekçesiyle açtığı davanın ardından daha önce davanın 10 . duruşmasında tanık olarak dinlenen ve yayınevinin eski çalışanı olan Hüseyin Yelki de, azmettirici iddiasıyla hakkında açılan soruşturmanın ardından tutuklandı.

Tutuklanarak Malatya E Tipi cezaevi'ne gönderilen Hüseyin Yelki, tanık olarak dinlendiği 10. duruşmadaki ifadesinde şunları söylemişti:

"Ben Zirve Yayınevi ile aynı ofiste bulunan Kayra Yayıncılık'ta çalışıyordum. Ofise gidip geliyordum. Kayra Yayıncılık ve Zirve Yayınevi aynı ofisi paylaşıyordu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Hıristiyan dini ile ilgili kitap ve yayınları pazarlıyordum. Kitapları para karşılığı veriyordum. Yayınevine tehdit telefonları gelmiyordu. Diğerlerinden de böyle bir şey duymadım."

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi Şubesi'nde 1'i Alman uyruklu 3 kişi öldürülmüştü.

HIRİSTİYAN OLMUŞ..
Bu arada, Malatya'da Hıristiyanlık ile ilgili yayınların dağıtıldığı ilk yayınevi olan Kayra Kitabevi'nde, misyoner olduğu iddia edilen Güney Afrika uyruklu Martin De Lange ile birlikte çalışan Hüseyin Yelki'nin, bu çalışmaları sırasında din değiştirip Hıristiyan olduğu ve nüfus kayıtlarına da bunu işlettiği öne sürülüyordu.

Yelki'nin, De Lange ile birlikte faaliyet gösterdiği Kayra Yayıncılık için tasfiye işlemi başlatıldığı, bu işlemler sırasında Zirve Yayınevi'nin adresinin adres olarak gösterildiği, Zirve Yayınevi katliamı soruşturma sürecinde belirlenmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız