SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlginç Projeler Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:05:56
A- A+ PAYLAŞ

TÜBİTAK’ın organize ettiği Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması’na katılan projeler Malatya’da sergileniyor. 

TÜBİTAK Bilim Şenliği adı altında yürütülen bölge proje yarışmasına Malatya, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Tunceli’den ortaöğretim öğrencilerinin yapmış olduğu toplam 72 proje sergileniyor.

İnönü Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı TÜBİTAK Bilim Şenliği’nde sergilenmeye hak kazanan 72 adet proje, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sergilenmeye başlandı.

TÜBİTAK Malatya Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İlhan İçen, “Bölgemizde geçen yıl yaklaşık 300 proje vardı. Bu yıl 405 proje başvurusu yapıldı. Bunlardan sadece 72 tanesini sergiye davet ettik. Bu projelerden de 11 tanesi sadece Ankara’daki final sergisine gidecek. İlginç projeler var. Bütün Malatyalıları bu sergiye davet ediyorum. Çocuklarını alıp gelerek, bu sergiyi görsünler. TÜBİTAK bu yıl yarışmanın 44’üncüsünü yapıyor. 1968 yılından beri yapılan Türkiye’ni en itibarlı proje yarışmasıdır. TÜBİTAK bugün uzaya uydu gönderiyorsa, helikopter yapımına destek veriyorsa, uçaklar için yazılım programları yapıyorsa, eminim küçük görünün, fakat dünya çapında ses getiren projelerin çok anlam ifade edeceğini düşünüyorum. Proje yarışması 1968 yılında 400 proje ile başlamış ve şuanda Türkiye çapında 7 bin proje sayısına ulaşmış durumda. Burada Malatya ile birlikte Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Tunceli’deki ortaöğretim okullarındaki öğrencilerin projeleri yer alıyor. Geçen sene proje sayısı 5 bin iken, bu yıl 7 bine çıkmış. Dolayısıyla Türkiye bir trend yakaladı. İnşallah daha güzel şeyler olur. Türkiye’de artık beyin gücü tersine başladı. Yaklaşık 400 tane bilim insanı bu sene TÜBİTAK’a başvurarak Türkiye’de çalışmak istemişler ve bunlardan sadece 40 tanesi kabul edilmiş” dedi.

Açılışa katılan İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, TÜBİTAK Malatya Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İlhan İçen, Milli Eğitim Müdürü Mehmet bulut, birlikte stantları gezerek, öğrencilerin yaptığı projeler hakkında bilgi aldılar.

TÜBİTAK Bilim Şenliği 29 Mart Cuma günü yapılacak olan ödül töreni ile sona erecek. Bilim şenliğine Malatya il merkezindeki çok sayıda okulun gruplar halinde sergiyi gezeceği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız