SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlginç Protesto

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:41:51
İlginç Protesto
A- A+ PAYLAŞ

Bilecik'te Esnafspor ile Bilecikspor arasında oynanan ve ilginç bir protesto eylemlerine sahne olan 2. Amatör Küme maçı, 5. dakikada hakem tarafından tatil edilip ertelendi.

Bilecik Edebali Stadyumu'nda oynanan maç öncesi soyunma odasında gazetecilere açıklama yapan Esnafspor'un hem kurucu başkanı hem de takımın oyuncusu olan Mustafa Gökhan Özçelik, planladıkları bir dizi protesto eylemi hakkında bilgi verdi. 

Cezalı olmamasına ve takımın 3-0 hükmen mağlup olacağını bilmesine rağmen protesto amaçlı maça çıkacağını söyleyen Özçelik, “Geçen hafta ve ondan önceki hafta verilmeyen golümüz, maç izlerken tribündeki oyuncularımıza kesilen cezalar ve geçen seneden verilen cezalar dolayısı ile Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (ASKF) Nusret Tosun olduğu platformda spor yapmak istemeyeceğiz. Geçen sene Edebalispor’u bu sene Bilecikspor’u başımıza bela ettiler. Bu saatten sonra biz pılımızı pırtımızı toplayıp kulübün adresini Bozüyük’e alacağız. Bir daha ki sene Bozüyük gurubunda yer alacağız. Bakıyoruz 2 Mayıs Çarşamba günü bana ceza kesilmiş, 5 Mayıs Cuma günü bir 4 maç daha kesilmiş. Dünyanın hiçbir yerinde Cumartesi günü Ceza Kurulu'nun toplandığı görülmemiş. Takımın bugün yapacağı maçta protesto pankart açacağız, siyah kurdelelerimizi takacağız, ilk 3 dakika top oynamayacağız. Kesinlikle topa vurmayacağız. Oyuna biz başlarsak santra atışından sonra topu hakeme doğru yollayacağız. İlk 3 dakika Bilecikspor istediği kadar gol atsın. Bu süreden sonra oyuna başlayacağız, ondan sonra futbolcu arkadaşlarım ile ben ne zaman canımız isterse sahayı terk edeceğiz. Biz sahayı terk ederken, şeref tribününde maçı izlemeye gelecek olan Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (ASKF) Nusret Tosun’u alkışlayacağız. Ondan sonra tesislerimize geri döneceğiz. Bu dakikadan sonra büyük bir ihtimal ile maçlarımıza çıkmayacağız“ diye belirtti.

Açıklamanın ardından Esnafspor, “Haksız Yere Verilmeyen Golümüz, Haksız Yere Kafalarına Göre Kesilen Cezalar Canımıza Tak Etti. Nusret Tosun Çek Kirli Ellerini Üzerimizden” yazılı pankart ile sahaya 10 dakika geç çıktı. Maç, Bilecikspor'un vuruşu ile başlandı. Bu sırada oldukları yerde hareketsiz duran rakip sporcular karşısında ne yapacaklarını şaşıran Bileciksporlu futbolcular topu auta attı. Esnafspor'un kalecisi de auta çıkan topu direkt taca attı. Rakip takım tacı kullanmazken, maçın orta hakemi Barkın Kara ile Esnafspor Başkanı ve aynı zamanda takımın kaptanı olan Mustafa Gökhan Özçelik arasında kısa süren diyalog yaşandı. Özçelik, protesto sebebi ile 3 dakika hareketsiz durup topa vurmayacaklarını söyleyince hakem Kara, yardımcılarını yanına alıp soyunma odasına gitti. Maçın gözlemcisi Cebrail Avcı da bu olaydan sonra hakem odasına girdi. Yaklaşık 5 dakika süren telefon görüşmeleri neticesinde maçın ertelendiğini açıklayan Cebrail Avcı, hakemlerle görüştüğünde müsabakayı tatil ettiklerinin söylediklerini belirtti. Avcı, “Bilecik Esnafsporlu arkadaşlar 10 dakika boyunca oynamayacaklarını belirtmişler. Hakem arkadaşa protestonun devamının geleceğini söylemişler. Hakem arkadaşımız da kendisine verilmiş yetkiye dayanarak müsabakayı tatil ettiğinin bana söyledi“ diye belirtti.

Maçın sonunda İhlas Haber Ajansı muhabirinin kendisine ulaştığı ve hakkındaki iddiaları yönelttiği ASKF Başkanı Nusret Tosun, konu ile ilgili gerekli açıklamayı daha sonra yapacaklarını ve bu kesilen cezalar ile kendilerinin hiçbir alakası olmadığı belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız