SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlgisi Yok Ama Nezaketi Çok!

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:23:51
İlgisi Yok Ama Nezaketi Çok!
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı 2. oturumunu yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın il dışında olması nedeniyle Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüş tarafından yönetilen mecliste, ağırlıklı olarak kent merkezi ve bazı ilçelerdeki imar uygulamalarına ilişkin kararlar alınırken, meclis gündeminin en dikkat çekici gelişmesi, şehrin en yeni yerleşim alanı olan Fahri Kayahan bölgesinin içme suyu şebekesinin değiştirilmesi için Başkan Ahmet Çakır’a borçlanma yetkisi öngören gündem maddesi üzerindeki konuşmalardı.

Sözkonusu madde görüşülürken,  maddenin teknik detayları ile ilgili bilgi vermesi gereken belediye ve MASKİ yetkililerinin hazır bulunmaması Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüş’ün de tepkisine neden olurken, konunun uzmanlarının cevap vermesi gereken soruya, meclis gündeminin tüm maddeleri görüşüldükten sonra,  Belediye Meclis Üyesi Ramazan Özcan ‘kendince’ bir cevap vererek, “Fahri Kayahan’da 1996 yılında asbestli borularla içmesuyu şebeke hattı döşenmiş. Bu asbestli borular zamanla verimsiz hale dönüştüğü için şimdi o bölgede duktil denilen yeni bir boru sistemi döşenmesi gerekiyor” dedi.

Meclis Üyesi Millioğulları: “Malatya’nın en yeni yerleşim bölgesinin su boruları neden değiştiriliyor?”

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Fahri Kayhan bölgesi başta olmak üzere merkezdeki bazı yerlerde içmesuyu şebeke hattının yenilenmesi amacıyla İller Bankası’ndan kredi kullanılması için Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yetki verilmesini kabul etti.

Meclisin CHP’li üyesi Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları’nın “Fahri Kayhan bölgesi yeni yapıldı. Neden içmesuyu şebekesi değiştiriliyor?’ şeklindeki sorusu, soruya cevap vermesi gereken yetkililerin mecliste hazır bulunmaması nedeniyle yanıtsız kaldı.

Hekimhan Belediye Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Aliseydi Millioğulları’nın sorusunu ‘doğru ve cevaplandırılması gereken bir soru’ olarak nitelendiren Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Hasan Göğüş, “Sayın başkanım sorusunda haklıdır. Doğrusu benimde aklıma böyle bir soru geldi. Bu konuda meclise bilgi verebilecek olan var mı?’ diye sordu. Ancak, soruya yanıt verecek kimse çıkmayınca Başkan Göğüs, diğer gündem maddelerinin görüşülmesine geçti ve yaklaşık 15 madde okunarak ilgili komisyonlara havale edildi.

Cevap verecekmiş, nezaketsizlik yapmak istememiş!

Gündem maddeleri görüşüldükten sonra Meclis üyesi Ramazan Özcan söz aldı ve Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları’nın sorusuna kendince bir yanıt verdi. Özcan “Cevap verecektim ama nezaketsizlik etmek istemedim. Malatya’nın büyükşehir olmasından sonra MASKİ, Malatya’nın içmesuyu hatlarıyla ilgili genel anlamda yeni bir çalışma başlattı. Fahri Kayahan’da 1996 yılında asbestli borularla içmesuyu şebeke hattı döşenmiş. Bu asbestli borular zamanla verimsiz hale dönüştüğü için şimdi o bölgede duktil denilen yeni bir boru sistemi döşenmesi gerekiyor. Bir de bölgede gerek kaldırım çalışmaları gerekse parkların inşa edilmesi nedeniyle alt yapı çalışması yapılacak. Bu çalışmalar yapılırken içmesuyu hatlarıyla ilgili de bir değişiklik gerekiyor.  Bu nedenle ihtiyaç duyulmuştur” dedi. 

5 madde ertelendi

Ağırlıklı olarak imar konularından oluşan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dünkü gündem toplantısında toplamda 11 madde görüşüldü. Bunlardan 5’i üzerinde İmar Komisyonu’nun çalışmalarını tamamlaması nedeniyle ertelenirken, 6 madde görüşülerek kabul edildi. Gündemde yer alan Akçadağ ilçesi Mihmanlı Mahallesi ile Darende İlçesi Göllüce Mevkii’ndeki bazı parseller üzerinde güneş enerjisi santrali kurulması için talep edilen imar plan değişikliklerine ilişkin maddeler bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelenirken, AYKOME çalışma yönetmeliğinde yer alan bir madde üzerindeki değişiklik teklifi kabul edildi.

Akkaya: 1 aydır sular yok, kanalizasyon tıkandı

Bu arada meclis toplantısının sona ermesinin ardından dilek ve temenniler kısmında söz alan Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li üyesi (Hekimhan) Hüseyin Akkaya, Hekimhan ilçe merkezindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu önündeki ve İstasyon Mahallesindeki kanalizasyonun patladığını belirterek “Defalarca kez MASKİ’ye bilgi verdik ama gelen giden olmadı. Kanalizasyon patlamış bir şekilde duruyor” dedi. Akkaya ayrıca,  Basak Mahallesi’nde  kanalizasyon rögarının tıkanması nedeniyle mahallede bir aydır suların akmadığını belirterek, MASKİ’nin bir an önce konuyla ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız