SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlhan Kızılay Vefat Etti

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir dönemin ünlü yerel sanatçılarından "Kadife Ses" İlhan Kızılay İstanbul'da vefat etti.

Malatya'nın yerel müzik yaşamına "kadife sesi" ile damgasını vuran, "Örenli Gelin"in de aralarında bulunduğu birçok türkünün derleyicisi olan 74 yaşındaki Kızılay, bir süredir solunum yetmezliğinden rahatsızdı.

İlhan Kızılay, Ali- Mehri Kızılay çiftinin 4 çocuğundan 3'üncüsü olarak dünyaya geldi. Gazi İlkokulu ve Malatya Lisesi orta bölümünü bitirdi. Tekel Sigara Fabrikası'na işçi olarak girdi. Askerliğini Isparta, Konya ve Ankara'da yaptı. 1959'da Fatma hanımla evlendi. 1958'de bağlamacı Muharrem Kırlangıç ile grup kurarak müzik çalışmalarını sürdürdü. Halk Eğitim Merkezi'nde 1962'ye kadar faaliyet gösterdi. 1967 yılında İstanbul'a gidip plak doldurdu. İlk plağında "Malatya Yollarında" adlı türküyü okudu. Daha sonra 11 plak yaptı. 1970'li yılların başlarında İstanbul'a gitti ve orada Tekel Cevizli Fabrikası'nda çalıştı, emekli oldu.

4 çocuğundan fotoğrafta görülen 2 kızı vefat etmiş olan, toplam 8 torun dedesi Kızılay'ın cenazesinin, Kartal Cevizli Tamirhane Camii'nde kılınan namazın ardından toprağa verildiği öğrenildi.

ARŞİV FOTO: İlhan Kızılay, eşi ve 2 kızı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Aydın ÜNLÜ (4 yıl önce)
    Çocukluğumun elinde geçtiği ihtiyar delikanlı, mütevazi kişi. Babam dan sonra bildiğim, tanıdığım, yıllarca bana Cevizli Tren İstasyonunda ki büfemizde göz kulak olan, kol kanat geren güzel insan. Ruhun Şad, Mekanın Cennet, Makamın Ali, Komşun Peygamber S.A.V. olsun. Seni yıllarca unutmuşluğumdan dolayı hakkını helal et. Belki göremedim yıllarca ama şu an olduğu gibi hep aklımdaydın emin ol.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdoğan Çetinkaya (6 yıl önce)
    Büyük bir coşkuyla dinlerdim Malatya radyosunda..En sevdiğim türküsüydü , Malatya yollarında, ..Allah rahmet eylesin..Işıklar içinde yatsın ... .
    0
    0
    Yanıtla