SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlimizde İki Kat Daha Fazla"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:04:49
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' ve 'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor' projelerinin değerlendirme toplantısı yapıldı. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin işbirliğiyle yürütülmekte olan 'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor' projesi ve Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile yürütülen 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' projesinin değerlendirme toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıya Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, İŞKUR İl Müdürü Vahap TOMAN, Kayısı Araştırma İstasyonu Müdür Yardımcısı Tahir Macit, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Şevket Başyiğit, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Zeki Sadak, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürleri ile ilgili uzman personelleri katıldı. Toplantıda, 2015 yılında Malatya’da düzenlenen ve düzenlenecek olan kursların hazırlanan programa uygun olarak devamlılığı ve 2016 yılı kurs planlaması ele alındı. Açış konuşmasını yapan İl Müdürü Ali Selvi, “Kurumlar arasındaki işbirliğini arttırarak 2015 programında yer alan kursların ve 2016 zamanında yapılmasını yılı kurs planlamasını yapmamız gerekiyor. Bu kursların, ilimizin üretim deseni ve ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde ilgili kurumlar, birlikler ve üreticiler ile istişare edilerek hazırlanması gerekmektedir. 2014 yılında Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi kapsamında 16 kurs düzenlenmiş ve 380 kursiyer, Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında da 14 kurs düzenlenmiş ve 348 kursiyer sertifika almıştır. Farklı konularda düzenlenen 24 kursta da 602 üreticimiz sertifika almaya hak kazanmıştır. İlimizde düzenlenen bu kurslar, Türkiye ortalamasının iki katından daha fazla orandadır. Bu projelerimizi geliştirerek daha fazla üreticimize ulaşmak hedefindeyiz” diye konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman ise, “İŞKUR olarak bu birliktelikten çok memnunuz. Toplantıya katılan Şube ve İlçe müdürlerimizin kurslarda karşılaştıkları sorunların kurumumuzu ilgilendiren bölümlerinde her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Önemli olan istihdamının sağlanması için belgelendirilmiş üreticileri yetiştirmektir” ifadelerini kullandı. Daha sonra söz alan Kayısı Araştırma İstasyonu Müdür Yardımcısı Tahir Macit de, uygulamalı eğitim imkanları ile ilgili genel bilgilendirme yaptı. Macit, “İl Müdürlüklerimizle işbirliği yaparak, üreticilerimizin müdürlüğümüz imkanlarından istifade ederek eğitim alabilmelerini sağlayabiliriz. Öğretici noktasında gerek görüldüğünde her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Sorun ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantı, 2016 yılı içerisinde yapılacak olan kursların planlaması ile sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız