SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlimizde Karantina Uygulanan Mahalle Yoktur"

0
Güncellendi - 2020-03-28 23:36:40
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya’nın bazı ilçelerine bağlı mahallelerin Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle karantinaya alındığı yolundaki iddiaların doğru olmadığını belirterek, “İlimizde karantina uygulaması yapılan mahalle bulunmamaktadır” dedi.

Vali Aydın Baruş, twitter hesabından 19.15’de yaptığı paylaşımda, “İlimizde yayın yapan ER TV’de “Hekimhan, Kuluncak ve Pütürge İlçelerinde 1’er mahallenin karantinaya alındığı” şeklinde haber yer almış olup, İlimizde karantina uygulaması yapılan mahalle bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Malatya Valisi Aydın Baruş’un bu paylaşımı, Malatya Valiliği’nin resmi twitter hesabı tarafından da retweet edildi.

İhlas Haber Ajansı, saat 18.25'de abonelerine ulaştırdığı haberde, Kuluncak ilçesine bağlı Kaynarca Mahallesi'nde koronavirüs karantinası uygulandığını, muhtarı kaynak göstererek iddia etmişti. Ajans, Vali'nin yalanlamasına rağmen, 27 Mart Cuma gecesi saat 23.55 itibarıyla haberini yayından çekmedi.

CHP'li eski milletvekilinin iddialarına da Vali'den yalanlama

Bu arada, Vali Aydın Baruş, aralarında CHP Eski Milletvekili – Gazeteci Barış Yarkadaş’ın da bulunduğu bazı sosyal medya hesaplarında “Malatya’da COVID-19 tanısıyla iki kişinin yaşamını yitirdiğine ilişkin iddiaları kesin bir ifadeyle yalanlayan yeni bir tweet attı.

Vali Aydın Baruş, 21.21’de attığı tweetinde, “Bazı sosyal medya hesaplarında yer verilen 'Malatya’da geçen hafta Covid-19 tanısıyla 22 ve 39 yaşlarında hastaların hayatını kaybettiği’ şeklindeki ifadelerin hiçbir doğru tarafı yoktur” açıklamasını yaptı.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Bation (3 yıl önce)
    Camı minaresinden yapılan anos videosu nedir acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • mali (3 yıl önce)
    Şu cezmi kartay yıllardır korona virüsten farksız. Hergün çatışma hergün kavga gürültü. Malatya'nın tam merkezinde korku dolu bir cadde o bölgede oturmak zorunda kaldığınızı düşünün. Bence burası korona virüsten daha tehlikeli.Bir an önce şehir dışına taşınması sağlansın. O bölgedeki binlerce insana yapılan bir zulüm bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (3 yıl önce)
    gönderdiğim hakaret olmayan yorumu yayınlamamıssınız tabi işinize geldiği gibi değil mi
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    Bu chp nin eski,yeni farketmiyor milletvekileri ile bunlara yakınlığı bilinen bazı ulusal medya gazetecilerinin ,sosyal medya üzerinden yalan haber yayarak ölüm sayılarını ve yerlerini şişirmelerinin amacını anlamak mümkün değil.Sanki ölüm vakalarının artmasını istiyorlarmış gibi bir çaba içerisindeler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vay Halimize (3 yıl önce)
    karantina ayıp değil suç değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Lütfen ama (3 yıl önce)
    Yalan haber ile milleti koskortiyor ve bu dönemde suç isliyorsunuz. Kimse dokunulmaz değildir. İdeoloji ,parti düşüncesi ne olursa olsun bu dönemde herkes konuştuğuna,yaptığı habere dikkat edecek bu işin Lami cimi yok. Bu kadar ideolojik bağnazlık olmaz. Velevki ilerde karantinada olabilir . Bu dünyanın her yerinde var garip ve birilerini vurabileceginiz bir durumda değil. Allah devletimize yardım etsin Hızır yoldasi olsun herkesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • deprem (3 yıl önce)
    neden karantinaya alınan mahalle yok ?yakında iş işten geçmiş olacak!
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırat44 (3 yıl önce)
    İsmin malatya haber ama ulusal bir haber ajansından geçen,Malatya ile ilgili bir haberi araştırma gereği duymadan servis etmişsin.Senin haberciliğinei ne gerek var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (3 yıl önce)
    Malatya haber 7/24 aynı haber ve yandaşlık haberini bıraksanız çok güzel olur bazı gözle görünün haberleri saklamanın bi anlamı yok sözde EDİTÖR kardeşimiz yapmış olduğunuz yorumu ilkokul öğrencisi bile yapmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadaşlar bende sürekli Malatya Haberi takip eden biri olarak yaptığınız eleştirileri doğru bulmuyorum, haber kaynadğı belli olmayan ve resmi makamların doğrulamadığı bir haberi yayınlamaları olanaksız, mesala bir örnek belki bir çoğunuza bir sık kullanılan bir mesajlaşma programı üzerinden atılan bir video da mezarlıkta defnedilen bir vatandaşın videosu var, hiç bir malatya televizyon kanalında yayınladıklarını gördünüzmü korona nedeniyle vefat etti diye haberi çıkmadı, hatta görütünün içeriğinde adı yazılan kişide sosyal medya hesabında yayınlayanın bununla ilgisi olmadığını paylaştı, sosyal medya da birçok asılsız ve kirli bilgi dolaşmakta bir kaynağıda resmi bir dayanağı olmayan bir şeyi paylaşmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • kafkaslı (3 yıl önce)
    malatyahaber araştırmadan haber yapma, niyetin kötü her zamanki gibi EDİTÖR: Anlayışınız kıt ve kötü 'her zamanki gibi'!. Bahsettiğiniz haber, İhlas Haber Ajansı kaynaklı, haberin kaynağı mahalle muhtarı ve haberdeki iddiayla bağlantılı bir de fotoğraf var. Fırsat bu fırsat diye atlamışsınız ortaya ama, yine tutmadı, 'her zamanki gibi'!. Salgına ilişkin daha önceki çeşitli bazı olayları, sosyal medyada da yeralan iddia ve görüntüleri 'yetkili makam doğrulaması olmadığı için' yayınlamadık, bu konuda birçok eleştiri aldık. Bu son haber devletin köydeki-mahalledeki temsilcisine dayandırıldığı için yayınladık. Ancak, Vali 'karantina yok' dediği için, bu tür konulardaki sorumluluk anlayışımız gereği haberi yayından kaldırıp, Vali'nin açıklamasına yer verdik. Vatandaş ise 'verilen her türlü bilginin doğruluğu tartışılır', ancak görüntülerle teyit etme çabasındaki sosyal medya platformuna yönelmek durumunda kalmakta ve maalesef gördüklerini okuduklarını başkalarıyla da paylaştığı gibi, bizlere teyit ettirmek için telefonla aramayı sürdürmekte! Olay bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (3 yıl önce)kafkaslı isimli kullanıcı yorumuna
    Kötü niyetle ne alakası var?Kafkas mısın, moğol musun her neysen? Malatyahaber birilerinin şakşakçılığını yapmadığı için kuyruk acın var anlaşılan
    0
    0
    Yanıtla
  • Rojda acaba senin ideolojinin saksakciligini yapmasın .. Başka bir kesime yakın oldumu gazete saksakci peki senin zihniyetine yakın olursa çift saksakcimi? Bakış açısına bak cahillige bak.Olmayan bir haber için eleştiri yapmış senin kuyruk açın var sanırım..Rojda
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (3 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Eleştiriye kapalı at gözlüğü takmış birisi daha.Kardeşim sen git boş görüşlerini cahil kitle ile paylaş.Bana sökmez, işine bak herşeye atlama.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rojda cahil kitle dededen babadan torun aynı Parti'ye oy verenler . Ben hiç sabit fikirli olmadım. Bağnaz ideoloji ve particilik hicbirzaman yapmam. Ölümüne ak partiyi savunup yanlışlarını görmeyenler gibi solun tipik her şartta ve ortamda sabit fikirli haklısın. Cehalete gelince cahillik sabit fikirli olmaktır. Dede ,baba ve çocuk aynı parti ve düşünceye sahip olmasıdır. Ailede bile demokrasi olacak. Anladın sen onu.Sana sökmez tabi fikirkere açık değilsin. :)Atlanikan bir durum yok senin yazdığın gibi bende fikirlerini yazdım. İşine gelmeyince adalet ,demokrasi hür fikir sadece sana demi....
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya haberi çok iyi takip eden birisiyim gün içinde rahat 10 defa bakıyorum eklenen haber varmi diye ama yapılan yoruma anlayışınız kıt demeyi size yakıştıramadım bence olumsuz yorumlarda bu tip kelimeleri kullanmazsanız daha etik olur sonuçta her görüşe açık olmanız gerek ve saygı çerçevesinde karşılık vermeniz gerekir bence.
    0
    0
    Yanıtla