SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İlimizde Sağlık Çalışanlarına Saldırı Arttı..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tabip Odası, Beydağı Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi’nde görevli Dr. Seyit Ali Köse’nin, hasta yakınlarının saldırısına uğrayıp dövüldüğünü belirterek, bu olayı kınadı.

Meydana gelen olayla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Şehitoğlu, görevi başındaki bir hekimin hasta yakınlarının fiili saldırısı sonucu dövüldüğünü, bu hekimin görevini titizlikle yapan, hastaları tarafından sevilen saygıdeğer bir hekim olduğunu ve böyle bir saldırıyı haketmediğini savundu.

Şehitoğlu, “Malatya Tabip Odası olarak hukuki planda bize intikal eden bu tür olayların takipçisi olacağız. Günümüzde sağlık hizmetlerinin sunumunda bir çok problem yaşanmasının yanında, bu tür hasta yakınlarının fiili saldırıları hizmet sunumunu daha da çekilmez hale getirmiştir. Bunun yanı sıra hastanelerdeki yönetim zaafları da bu tür olumsuz olayların meydana gelmesinde etkili olmaktadır. Aynı zamanda sağlık hizmetlerinin siyasi arenada rant olarak ön sıralarda kullanılması, hasta ve hasta yakınlarını bu tür olumsuz olayların meydana gelmesinde cesaretlendirmiştir.

Tüm olumsuz şartlara rağmen özveriyle çalışan hekimler ve sağlık çalışanları bu tür fiili saldırıları haketmemektedir. İlimizde son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik bu tür fiili saldırıların artması nedeniyle; Malatya Tabip Odası olarak çeşitli kademelerde bulunan yöneticilerin gereken önlemleri almasını, olaya ehemmiyetle yaklaşmalarını bekliyoruz. Bu tür olaylara sebebiyet verenleri, hekimleri her platformda halka hedef gösterenleri, hasta ile hekimi karşı karşıya getirenleri şiddetle ve nefretle kınıyoruz.”dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız