SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlimizin Sembol Meyvaları.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:09:27
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde "Kirazda Kaliteyi Artırma Projesi" ile 70 bin TL harcanarak Yeşilyurt Kaymakamlığı'nın öncülüğünde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Ziraat Odası'nın işbirliğiyle, kiraz bahçelerinde toplu olarak kiraz sineği mücadelesi yapıldığı bildirildi. 
 
Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ramazan Aytekin, kirazın çok kıymetli bir meyve olduğunu kaydederek, "Malatya meyveciliğin yoğun olarak yapıldığı bir ilimizdir. İlimizde turunçgiller ve zeytin dışında hemen hemen tüm meyveler yetiştirilmektedir. İlimiz genelinde kayısı, Yeşilyurtta dalbastı kirazı, Doğanşehir’de elma, Hekimhan’da ceviz, Doğanyol’da nar, Akçadağ’da armut, Arguvan’da kavun, Kale'de çilek, Arapgir ve Pütürge'de üzüm, ilimizin sembol meyveleridir" dedi.
 
Dalbastı kirazının renk, irilik, tat ve aroma açısından zevkle tüketilen ve aranan bir meyve olduğunu belirten Aytekin, "Diğer yıllara göre mevsimsel nedenlerden dolayı bu yıl rekolte düşük olup 400 ton civarındadır. Dalbastı kirazı ilçe ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Yüzde 80’i yurt dışına ihraç edilmekte olup yüzde 20'si iç piyasada tüketilmektedir. Kiraz ağaçlarının büyük kısmının yaşlanması, kapama meyve bahçelerinin yetersiz olması, dalbastı kirazının önemli sorunlarının başında gelmektedir. Kapama kiraz bahçelerinin sayısının artırılması konusunda önemli çalışmalar yapılmıştır. Valimizin öncülüğünde hayata geçirilen Meyveciliği Geliştirme Projesi ile Yeşilyurt'ta 136 dekar alanda 30 adet örnek meyve bahçesi tesis edilmiştir" ifadelerini kullandı.
 
Aytekin, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
 
"Malatya Valiliği İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla hayata geçirilen 'Kirazda Kaliteyi Artırma Projesi' ile 70 bin TL harcanarak Yeşilyurt Kaymakamlığı'nın öncülüğünde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Ziraat Odası'nın işbirliğiyle kiraz bahçelerinde toplu olarak kiraz sineği mücadelesi yapılmıştır. Kiraz sineği mücadelesinde zirai mücadele teknik talimatlarına ve Avrupa Birliği normlarına uygun zirai ilaçlar kullanılmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız