SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ilımlı Bir İslam Ülkesine Dönüyoruz"

0
Güncellendi - 2017-10-26 02:31:08
A- A+ PAYLAŞ

Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün’ü de kapsayan Neom adlı bir bölge kurmaya hazırlanıyor. Haberi duyuran Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, “Tüm dinlere ve dünyaya açık ılımlı bir İslam ülkesine dönüyoruz” ifadesini kullandı.

Kısa süre önce kadınların araba kullanabilmelerinin önünü açan Suudi Arabistan, Neom adlı yeni bir bölge kurmaya hazırlanıyor. Mısır, Ürdün ve Suudi Arabistan’ı kapsayacak yeni bölge iş, endüstri ve yaşam bölgesi olmaya aday. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman katıldığı ekonomik forumunda “Vision 2030” planlarını duyurarak, 500 milyar dolarlık yeni bir şehir ve ticaret bölgesi inşa etme planlarının olduğunu açıkladı. Selman verdiği kritik mesajlarda, “Daha önce olduğumuz yere, tüm dinlere ve dünyaya açık ılımlı bir İslam ülkesine dönüyoruz” dedi.

Ülkenin yeni vizyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan genç devlet adamı, Neom’un detaylarını da dile getirdi. Prens Selman, kuzeybatıda Mısır ve Ürdün'e uzanan 26 bin 500 kilometre karelik Neom bölgesinin geliştirileceğini söyledi. Selman, ülkesini petrol gelirlerindeki bağımlılıktan uzaklaştırmak için bu bölgeye 500 milyar dolarlık yeni bir şehir ve ticaret bölgesi inşa etme planlarının olduğunu dile getirdi. Bölge, gıda ve enerji teknolojisi olmak üzere dokuz sektör üzerinde yoğunlaşacak.

Öte yandan, Suudi Arabistan son aylarda muhafazakar krallığı modernleştirmeye yönelik bir dizi reform başlattı. Kral Selman, geçtiğimiz aylarda kadınlara ilk kez araba kullanmak için izin veren bir kararname yayınladı. Ardından Körfez'deki 50 adayı ve Kızıl Deniz'deki diğer siteleri lüks tatil beldeleri haline getirmek için kapsamlı bir turizm geliştirme projesi başlattı.

Riyad, iha

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız