SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlişkiler Mükemmel"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:54:26
A- A+ PAYLAŞ

Belçika Krallığı Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamlarında ziyaret etti.

VALİLİK'TE..

Vali Kamçı, Büyükelçisi Trenteseau’ nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Devletimiz ve Hükümetimizin Belçika ili ilişkilerinin son derece iyi olduğunu belirtip kendisine hoş geldin dileklerini iletti. 

Büyükelçi Trenteseau, İlimize ilk defa geldiğini ve kendisini kabullerinden dolayı mutluluk duyduğunu belirterek Vali Kamçı’ya teşekkür etti. Türkiye ile ilişkilerinin mükemmel olduğunu söyleyerek bu sebepten dolayı Türkiye’nin bu güzel şehrini, bölgesini ziyaret ettiğini dile getirdi. Bu bölgenin ekonomik açıdan çok gelişeceğine, böylelikle de buradaki yaşam kalitesinin daha da yükseleceğine inandığını ve kendisi gibi diğer ülkelerin büyükelçilerinin de buna inandığını, bu inançları nedeni ile daha birçok ülke temsilcisinin Malatya’yı ve bölgeyi ziyaret edeceğini söyledi. Bu ziyaretler sayesinde de ülkeler arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin daha da gelişeceğini belirtti.

Vali Kamçı düşüncelerinden dolayı Büyükelçi Trenteseau’ ya teşekkür ederek “Malatya Kayısısı”  ve Malatya'yı tanıtıcı materyaller hediye etti. Büyükelçi Trenteseau’da Vali Kamçı’ya Belçika’nın tanıtımını yapan ve Türkçe olarak hazırlanmış kitaplar hediye etti. 

Büyükelçi Trenteseau, ilimizde bulunan kurum ve kuruluşları ziyaret etmek amacı ile valilik makamından ayrıldı. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE..

Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. 

Ziyaret sırasında, Malatya’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Trenteseau, “Türkiye’de 2 yıldan beri görev yapmaktayım. Zaman zaman Ankara’nın dışında Türkiye’deki diğer illere ziyaretlerde bulunuyorum. Türkiye’nin bu bölgesinin tarihi ile doğal güzelliği oldukça fazla. Malatya’da bulunmak ve sizlerden Malatya’nın doğal, tarihi ve ekonomik zenginlikleri hakkında bilgiler almak bizlere olumlu katkılar sunuyor” dedi. 

Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau’yu Malatya’da ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu belirten Başkan Çakır, Büyükelçiye Malatya hakkında kısa bilgiler aktardı. 

Başkan Çakır; “Malatya’nın büyükşehir olması ile birlikte Belediyenin hizmet alanı genişledi ve Malatya’nın tamamından sorumlu hale geldik. 

Tarihi çok eskilere dayanan bir şehir olan Malatya, birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Cafer Höyük ile Aslantepe’de yapılan arkeolojik kazılarla neticesinde M.Ö.  5000-7000 yıllarına ait kalıntılar bulunmuştur” şeklinde konuştu. 

Başkan Çakır ayrıca Malatya ekonomisi, kayısısı ve sağlık alanında yakaladığı başarılar hakkında da bilgiler verdi. 

Konuşmaların ardından Başkan Çakır ziyaretin anısına Büyükelçi Trenteseau’ya Kayısı Kristali ve Kayısı hediye etti. Büyükelçi Trenteseau ise Başkan Çakır’a Belçika tarihi ile ilgili yapılan araştırma ve arkeolojik kazıların yer aldığı bir kitap ve kravat hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız