SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Almanya İlimiz ve Ülkemiz İçin Önemli Ülke"

0
Güncellendi - 2016-05-04 17:33:18
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan ilçesini ziyarete gelen Almanya’nın Rödermark Belediye Başkanı Roland Kern ile Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, beraberindeki heyetle Vali Süleyman Kamçı'yı ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kamçı, makamındaki ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye ve Almanya arasındaki dostluk ilişkilerinin uzun yıllardan bu yana sürdüğünü anımsattı.

Almanya’nın Suriyeli sığınmacılar konusunda Türkiye'nin yanında yer aldığını ve her türlü desteği sağladığını belirten Kamçı, Avrupa’nın güçlü bir ülkesi olan Almanya ile ikili ilişkilerin her zaman olumlu olduğunu, Almanya’da yaşayan 3 milyonu aşkın Türk vatandaşının Almanya’nın ekonomisine ve kalkınmasına katkı sağladıklarını kaydetti.

Vali Kamçı, "Almanya ile ilişkilerimiz iyi bir şekilde devam etmekte ve bundan sonra da devam edecek. Suriyeli göçmenler konusunda AB ile olan ilişkilerimizde Almanya başta yer alıyor. Bu konuda muhatabımız Almanya olmasa bile öyle görünmektedir. Avrupa'da ilk federasyon kuran dernekler ilimizin dernekleri. Bu sebepten Almanya hem ilimiz hem ülkemiz için önemli bir ülke. Böyle bir ülkenin belediye başkanını ilimizde görmekten mutlu olduk. Kendisine ve Hekimhan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Malatya'nın Suriyeli 10 bini aşkın sığınmacıya ev sahipliği yaptığını ve konteyner kentte herhangi bir asayiş olayının yaşanmadığını hatırlatan Kamçı, misafirleri Malatya'da en güzel şekilde ağırlamaya çalıştıklarını vurguladı.

Rödermark Belediye Başkanı Kern de kabullerinden dolayı Vali Kamçı’ya teşekkür ederek, Rödermark ve burada yaşayan Türk vatandaşları ile belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Hekimhan Belediye Başkanı Millioğulları, Rödermark ile uzun yıllardan beri süregelen ilişkilerini kardeş belediye protokolü imzalayarak daha da geliştireceklerini belirtti.

Delegasyon ile birlikte Yama Dağı Kayak Tesisi'ni ziyaret edeceklerini aktaran Millioğulları, buranın turizm açısından kapasitesini değerlendirerek Almanya’dan gelecek turistler için çalışma yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Vali Kamçı, Kern ve beraberindekilere kayısı hediye etti.

A.A.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız