SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İlişkiyi Sürdürdüğü İçin..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 3 yıl önce eşini boşanma davasının duruşmasına girerken adliye koridorunda tabanca ile öldüren kadının, "Evlenmeden 3 yıl önce bana zorla tecavüz etti. Aile meclisiyle evlendirildim" savunmasına karşı mahkemenin "Tecavüz olayı uzun süre gizlemiş ve belli belirsiz aralıklarla cinsel ilişki devam etmiş" gerekçesiyle 20 yıl hapis cezası kararını Yargıtay onayladı.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 10 Mayıs 2005 tarihinde meydana gelen olayda, boşanma davası açan Ökkeş Çoban (30), resmi nikahlı eşi ve aynı zamanda hem amca ve hem de teyzesinin kızı olan G.Ç. (20) tarafından duruşma salonunun önünde tabanca ile 6 el ateş açılarak öldürülmüştü.

G.Ç, mahkemede verdiği ifadesinde, "Öldürdüğüm Ö.Ç. öz amcamın ve teyzemin oğludur. Kendisi benimle evlenmek istiyordu. Ben okumam ve yaşımın küçük olması nedeniyle kendisiyle evlenmek istemiyordum. 2002 yılı kış aylarıydı, kendisi benimle konuşmak için çağırdı ve bana zorla tecavüz etti. Bu durum beni zor durumda bıraktı. Aileme dahi açıklayamıyordum. Ökkeş, bu durumu ağabeylerime açıklamış, olay ortaya çıkınca zorda kalmamak için kendisiyle evlenmeye razı oldum. Bütün aile bir araya geldi. Ökkeş de evlenmeye razı oldu" ifadelerini kaydetmişti.

Dosyada, G.Ç. ile Ökkeş Çoban'ın 2002 ile 2003 yıllarında başlamak üzere 1'den fazla kez cinsel ilişkide bulunduğu, ilişkini uzun süre devam ettiği, her ikisinin de ilişkilerini gizlediği, ilişkinin çevrede duyulması üzerine aile büyüklerinin bir araya gelmesi sonucunda 9 Şubat 2005 tarihinde resmi nikah yapılarak evlendirildikleri, düğün yapılmayınca Ökkeş Çoban'ın 25 Şubat 2005 tarihinde boşanma davası açtığı bilgileri yer alıyor.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi ise verdiği kararında, "G.Ç.'nin tecavüz olayını uzun süre gizlemiş olması, olaydan sonra belli belirsiz adalıklarla cinsel ilişkisini devam ettirmiş bulunması, G.Ç. ile Ökkeş Çoban arasındaki ilişkinin mahiyeti, G.Ç.'nin Ökkeş Çoban ile rızaen cinsel ilişkide bulunduğunu kabul ettiği" gerekçeleriyle önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiği G.Ç.'ye rızaen cinsel ilişki nedeniyle hapis cezasını 24 yıla, mahkemedeki iyi hali nedeniylede indirim yaparak toplam 20 yıl hapis cezası vermişti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi'ne temyize gönderilen dosya, onaylanarak geçerlilik kazandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız