SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İlk 10 Listeye Giremedi'

A- A+ PAYLAŞ

Milletvekili sayısının 6'a düşmesini değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili adayı Veli Ağbaba, "Malatya gelişmiş mi, geri mi gitmiş? Eğer gelişmiş olsa idi bugün milletvekili sayımız 6 değil, 8 olurdu" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlarla seçim bürosunda bir araya gelen Ağbaba, "Cumhuriyet Halk Partisi büyük dönüşümlerin partisidir, Türkiye'nin özgürleşme ve demokratikleşme yolunda üçüncü büyük dönüşümün de altında Cumhuriyet Halk Partisi'nin imzası vardır. Şimdi de Türkiye'nin dördüncü büyük gelişimini gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Türkiye'de özgürlükçü demokrasi kurulacaktır. Yeni Anayasayı hazırlarken yapağımız birinci madde yüzde 10 barajını ortadan kaldırmaktır. Yüzde 10 barajını kaldırarak milli irade hırsızlığına son vereceğiz" dedi.

AKP'yi eleştiren Ağbaba, "Temayül yoklaması yapıldı, eğilimde ilk 10'a giren hiçbir aday AKP'nin listesinde yer almadı. AKP'nin demokrasi anlayışı işte budur. Önce kendi üyesini kandırıyor, önce kendi milletvekili adayını kandırıyor. Kendi üyesini ve kendi milletvekili adayını kandıran bir parti, toplumu kandırır mı kandırmaz mı? Onu da sizlerin takdirine bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan 2. sıra milletvekili adayı Ali Dağdelen de "Özgürlüğün ve umudun ülkesi, herkesin ülkesi. Bu slogan içerisinde bizim özlemini çektiğimiz insan hakları temeline dayanan hak ve özgürlüklerin kendisini bulacaksınız. Öncelikle sosyal demokrasi kapsamında hak ve özgürlükleri genişleten ve güvence altına alan bir anayasa hayata geçirilecektir, seçim yasalarını değiştirecek, liderlerin değil, milletin kendi milletvekillerini seçme imkanı sağlanacaktır. Siyasi partiler yasası değiştirilerek
lider suntasına son verilecektir" ifadelerini kullandı.
Diğer yandan, CHP Malatya milletvekili adayları Veli Ağbaba, Ali Dağdelen ve Dila Boztepe, Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli'yi ziyaret etti. Ziyarette konuşan CHP 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba "Burası Malatya'mızın en eski ve saygın sivil toplum kuruluşlarından biri. Buranın önemini biliyoruz, bu anlamda partimizin sivil toplum kuruluşları ile ilgili düşüncelerini sizinle paylaşmak istiyorum" dedi.

CHP milletvekili adayları, daha sonra taksicilerle bir araya geldi. Buradaki konuşmasında Veli Ağbaba, "Biliyorsunuz Genel Başkanımız taksici esnafına çok önem veriyor. Hatta geçtiğimiz günlerde seçim bildirgemizi açıkladığımız zaman bir şey söyledi. Büyük kentlerde biliyorsunuz zaman zaman taksici esnafı çeşitli zorluklarla karşılaşıyorlar. Öldürülmeye kadar giden olaylar ile karşılaşıyorlar. Bu nedenle camlı bölmelerin olduğu özel taksiler yapılması ve bu taksilerden bir sefere mahsus hiçbir vergi alınmaması KDV ve ÖTV gibi hiçbir verginin alınmaması yönünde bir tasarrufta bulunacak. Bu anlamda taksici esnafının hem sorunlarını biliyoruz, hem de onlara sahip çıkıyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız