SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İlk 10'da Olacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesine dahil olan öğretim üyeleri onuruna yemek verildi.

İnönü Üniversitesi Havuz Kafe'de verilen onur yemeğine İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir ve öğretim üyeleri katıldı.

Onur yemeğinde bir konuşma yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, göreve geldiklerinde İnönü Üniversitesi'nin kullanılabilecek kadrolarının olmadığını, yapılan çalışma ile 20 kadro verildiğini söyledi. Çelik, Tıp Fakültesi'nin ihtiyaçları kapsamında TBMM'den kadro çıkardıklarını ifade ederek, "Elimizdeki mevcut kadroları da siz değerli arkadaşlarımız için kullandık. 2008 yılında, gazetelere yansıyan bir kısım öğretim üyesinin Turgut Özal Tıp Merkezi'nden kaçtığıyla ilgili yanlış beyanlar çıktı. Bunların hiçbiri bizim yönetimimizin politikası değildir. Arkadaşlarımız belirli bir süre burada çalıştıktan sonra yurdun belirli kesimlerine gittiler. Bir kısmı Muğla'da açılacak olan Tıp Fakültesine giderken bir kısmı da emekli oldu. Tabi bunlar içinde özel sektörü tercih eden arkadaşlarımız da oldu. Ama tahminim özel sektöre giden arkadaşlarımızdan birkaçı geri bizlere dönmeye çalışacak ve biz de bunlardan yararlanabileceğimiz isimleri de yeniden kadromuza katmaya çalışacağız” dedi.

İlk etapta 22 kişiyi dışardan kadrolarına dahil ettiklerini kaydeden Çelik, şunları söyledi:

“Yaklaşık 30 öğretim üyesini de 2 ay sonra Turgut Özal Tıp Merkezi kadrosuna katacağız. 8 ay içinde Turgut Özal Tıp Merkezi kadrosuna 50 üye daha dahil edilmiş olacak. Sen sonunda 15 kişi daha kadromuza katacağız. Toplamda 70 öğretim üyesini kadroya dahi edeceğiz. Kaliteli arkadaşlarımızın çabalarıyla yeni arkadaşlarımızı da kadromuza katacağız. Hedefimiz bu sene Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi sayısını 200'e çıkarmak. Bu arada Üniversitemiz de İnönü Müzemiz var bunun yanında Türkiye'nin en büyük modern yapılarından Turgut Özal Tıp Merkezimiz var. Özal ailesi ile görüştük, hastanemizin girişine Turgut Özal Müzesi kuracağız. Turgut Özal'a bir vefa borcu olarak bu müzeyi hayata geçireceğiz. Tabi önemli işlerden bir tanesi bölgemizin en önemli ihtiyaçlarından olan yanık ünitesini oluşturmak, organ nakillerini geliştirmek ve tüp bebek merkezini oluşturmak.

Diş hekimliği fakültesiyle ilgili harıl harıl çalışmalar devam ediyor. 8 Öğretim Üyesi arkadaşımız Diş Hekimliği Fakültesi'nde göreve başlayacak. 15-20 diş ünitemizi de faaliyete geçireceğiz. Öğrencilerimiz bu yıl Ankara'da okuyacak, Temmuz ayında da Diş Hekimliği Fakültesi hasta kabulüne başlayacaktır. Ayrıca, daha önceden üniversitede kadavra bulunamazken, bugün 6 kadavra ile öğrenim yapılıyor. Mayıs ayında üniversite şenliklerinde 8 ay içinde genel olarak yaptıklarımızı değerlendireceğiz.

İnönü Üniversitesi'ni daha ileriye çıkarmak ve bölge insanlarına daha iyi sağlık hizmeti vermek için çalışıyoruz. Aranır pozisyonda olan diploma sahibi beyinler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Daha önceki dönemlerden farklı bir yönetim anlayışıyla, Demokratik ve paylaşımcı bir anlayışla, üniversitenin toplumun üniversitesi olduğunu düşünerek, yaptığın her şeyin arkasında durabilen ve kurumsallaşma yapısın tamamlayan bir üniversite olma yolunda hızla ileri gitmeyi amaçlıyoruz."

Çelik, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Rektör Çelik, İnönü Üniversitesi'nin yayınları bakımından parlak bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Öğretim üyesi başına düşen yayın bakımından iyi bir durumdayız ve Türkiye ortalamasının çok üzerindeyiz. İkincisi Üniversitemizde günde 3-4 etkinlik birden yapılıyor. Bu etkinlikler sıradan organizasyonlar değil. Ama dikkat ediyorum, medyanın görevi doğru haber üretmektir. Medya bunları vermek yerine çok kıytırık, magazinsel, olayı basitleştirmeye çalışan haber veriliyor. Bunlar bizim ayıbımız değil bu haberleri yapanların ayıbıdır. Tabi bu organizasyonları yansıtan basın mensupları da var. Üniversitemiz de bir çok etkinlikler yapılıyor. İnönü Üniversitesi'nin bugüne kadar tarihinde olmayan bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda üniversitemiz ulusal ve uluslar arası kongrelere de ev sahipliği yapacak. Şehirdeki iki otel de bitsin biz, bazı şeyleri de düşünüyoruz. Fiziki olarak İnönü Üniversitesi birçok üniversitenin önünde yer alıyor. Bunu samimi olarak söylüyorum 3-4 yıl içerisinde İnönü Üniversitesi ilk 10 üniversite içinde olacak. Bu şaka ya da hayal değil."

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir ise Tıp Fakültesi kadrosuna dahil olan öğretim üyeleriyle tanışmak amacıyla bir araya geldiklerini kaydederek, "Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız alanlarında başarılı olmuş isimlerden oluşuyor. Eksik olan bölümlerimizdeki açıklarımızı hızlı bir şekilde kapatacağız. Arkadaşlarımızı seçerken, özelliklerini ön planda tuttuk ve hepsinin de ayrı bir özelliği var. Genel olarak da kendi alanlarında son derece başarılı ve gelecek vaat eden isimleri kadromuza dahil ettik" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız