SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlk Adımda Dost Eli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:41:02
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından İnönü Üniversitesi’ne kayıt yaptırmak için gelen üniversite öğrencilerine yönelik ‘İlk Adımda Dost Eli’ projesi kapsamında “Güvenlik ve huzurlu gelecek sizinle gelecek” adlı el broşürü dağıtıldı. 

İnönü Üniversitesi’nde 2014-2015 öğretim yılı kayıt dönemin nedeniyle Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından Malatya’ya gelen öğrenci ve ailelerinin yurt ve üniversite kayıtlarıyla ilgili olarak “İlk adımda dost eli” projesi kapsamında, öğrencilere Malatya’yı tanıtmak, halk destekli polis anlayışına katkı sağlamak, amacıyla İnönü Üniversitesi merkez kampüs alanındaki Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki kayıt merkezi önünde, Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (MAŞTİ) ve Malatya Meslek Yüksekokulu’nda stantlar açıldı. Stantlarda öğrenci ve velilerine “Güvenlik ve huzurlu gelecek sizinle gelecek” isimli broşür, kalem ve bloknot dağıtılırken, yine ücretsiz olarak çay, su ve pasta ikramı yapıldı.

Öğrencilere emniyet birimlerinin ve devletin öğrencilerin destekçisi olduğunu vurgulamak ve illegal oluşumların öğrenciler üzerindeki faaliyetleri konusunda bilgilendirme yapılması amacını taşıyan proje kampanyasında görev alan emniyet mensupları, öğrenci ve velileriyle yakından ilgilendiler.

Emniyet mensupları hediye ve ikramlarını çadıra gelen veli ve öğrencilere yaparken, kayıt salonlarına da giderek yine öğrencilerle yakından ilgilendiler. Emniyet mensupları öğrencilerle zaman zaman sohbet etti.

Öğrenci velileri, Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür ederek, “Evlatlarımızı getirip kayıt yaptırıp gidiyoruz. Evlatlarımızın bazı konularda bilgilendirilmesi çok önemli. Bu konuda emniyet müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz” dediler.

Bu arada Malatya Emniyet Müdürlüğü’nün projesi kapsamında üniversiteye yaptıran öğrencilere ve velilerine dağıttığı broşürde şu bilgiler yer aldı:

“TERÖR ÖRGÜTLERİ GENÇLERE NASIL ULAŞIR?

Terör örgütleri geleceğimiz olan sizlere, yem tanışılan arkadaşlar vasıtasıyla sosyal yardım, burs, öğrenci evi gibi ihtiyaçlarınızı karşılama vaadiyle yaklaşarak, sizi legal görünen ancak örgüt adına faaliyet gösteren illegal yapılanmalara dahil etmek yoluyla kandırırlar.

Kaynağı belirsiz yardımları almayın!

DUYDUĞUMA DEĞİL, GÖRDÜĞÜME İNANIRIM!

Sosyal Medya ile...

Internet ortamındaki sosyal medya bilgilerinin gerçekliğini mutlaka değerlendirin. Kendinize ait özel bilgileri paylaşmayın. Amaçları bu bilgilen kullanarak sizi okul hayatınızdan ve geleceğinizden uzaklaştırmaktır.

Geleceğinize sahip çıkın!

TERÖR ÖRGÜTLERİ GENÇLERİN HANGİ DUYGULARI SUİSTİMAL EDER?

Sosyalleşme İhtiyacı: Bir grubun içinde onlarla birlikte hareket etmek isteyen gençlere kurulmuş tuzaklar mevcuttur.

Kimlik İhtiyacı: Ülke sorunlarına duyarlı, gördüğü problemleri çözmek isteyen siz sevgili gençlerin, kendini gerçekleştirme ihtiyacı kötü niyetli oluşumlar tarafından kullanılabilir. Hukuk kuralları çerçevesinde kendinizi ifade etmenin birçok yolunu bulabilirsiniz.

Yalnızlık Duygusu / Aidiyet İhtiyacı: Yalnızlık, insanoğlunun başa çıkması gereken en temel duygulardan birisi olarak, hayatımıza mal olan büyük problemlerin kimi zaman tek sorumlusudur. Bu duygu, terör örgütlerince istismar edilmeye oldukça müsaittir.

Duygularınızı sömürtmeyin!”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız