SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlk Bana Söylemişti"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:41:02
A- A+ PAYLAŞ
 
Kampüs FM'deki Panaroma programına katılan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Turgut Özal'ın Kayısı Birlik'in kurulmasına sıcak bakmadığını söyleyerek, "Nihayi sonuçta Özal haklı çıktı ve Kayısı Birlik kapatıldı." dedi. 
 
İnanç Kara Ölmeztoprak'ın hazırlayıp sunduğu, canlı yayın programına konuk olan Karaduman, Adana'da Türk Haberler Ajansı muhabiri olarak görev yaptığını belirterek, daha sonra mesleğe Malatya'da devam ettiğini söyledi.
 
"BÜYÜKŞEHİR OLMASI GEREKİYOR"
 
Karaduman Malatya ile ilgili konulara yaptığı değerlendirmede, "  Malatya'nın kuru kayısı, dermason fasulye ve birçok üründe eşi yok. En önemli husus her konuda organize olabilmemizin gerekliliğini fark etmemiz ve sağlamamızdır. Dağınık sermaye birikimlerini rantabl yatırımlara kanalize etmeliyiz. Malatya'nın büyükşehir olması gerekiyor. Malatya git gide büyüyor." ifadelerini kullandı. 
 
"İLK BANA SÖYLEMİŞTİ"
 
Merhum Özal'ın, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin kurulacağını ilk kendisine açıkladığını söyleyen Karaduman, bunu gazetesinin o dönemki Haziran Festival özel sayısına haber yaptığını belirtti. O dönemki hatıralarını anlatan Karaduman,  Özal'la ABD dönüşü son randevularını alıp görüştüklerini söyledi. Kayısı konusunada değinen Karaduman, o yıllarda Özal'ın Kayısı Birliğin kurulmasına sıcak bakmadığını belirterek, "Ekonomik dengenin kendiliğinden oluşacağını söylediğini. Fakat biz birlik konusunda çok ısrarcı olduk. Ve nihai sonuçta Özal haklı çıktı ve Kayısı Birlik kapandı. Çağdaş pazarlama yöntemleri, akıllı ihracatçı, üretici ile bu konudaki müteşebbislik teşvik edilmeli"diye konuştu.
 
Programa katılan Hamle Gazetesi Yazıişleri Müdürü Vahap Güner ise Malatya gündemi ile ilgili değerledirmeler yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız