SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İlk Basamağa Adım Attılar'

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:29:44
'İlk Basamağa Adım Attılar'
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde kurulan İnönü Çocuk Üniversitesi'nin düzenlediği "Çocuk Üniversitesi 2013 Kış Etkinliği" sona erdi. 

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğin kapanış programına, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Asım Künkül, Prof. Dr. Yusuf Türköz, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Cafer Mum, Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan, öğrenciler ve velileri katıldı.

Kapanış programında konuşan Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Barış Otlu, “İlimizin başarılı öğrencilerini Üniversitemizle tanıştırmak, onların bilim ve sanat alanlarında motivasyonlarını arttırmak ve geleceklerini şimdiden plânlamalarına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz 'Çocuk Üniversitesi 2013 Kış Etkinliği' çok verimli geçti. Öğrencilerimiz bir haftalık süre içerisinde teorik derslerinin yanında, yaptıkları deney ve gözlemlerle bilimsel bir araştırmanın ilk basamaklarına adım atmış oldular. Bilimden sanata birçok farklı konuda teorik derslere, laboratuar uygulamalarına ve gezilere katılan öğrencilerimize Üniversitemizin çeşitli birimlerinden 25 öğretim üyesi destekte bulundu. Bundan sonraki etkinliklerimize daha fazla öğrenci almayı hedeflemekteyiz. Önümüzdeki yaz mevsiminde köy okullarındaki başarılı öğrencileri de içine alan daha kapsamlı bir etkinlik yapmayı plânlıyoruz. Bu etkinlik kapsamında şunu gördüm: Zeki ve çalışkan çocuklarımız doğru yönlendirildikleri takdirde gelecekte çok daha parlak günlerin bu ülkeyi beklediğini rahatlıkla söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

27 Ocak - 1 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen, bilimden sanata birçok farklı alanda derslere ve uygulamalı etkinliklere katılan 60 öğrenciye mezuniyet diplomalarının verilmesiyle program sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız