SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlk Başkanın Yapacağı Önemli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:31:51
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Aday adayı Selim Pilten, Yeni büyükşehir yasasıyla birlikte büyükşehir olan Malatya’nın merkez iki ilçesinden biri olan Yeşilyurt’un 10 bin nüfusluk küçük bir ilçe olmaktan çıkıp 300 bin nüfuslu büyük bir merkez olacağına dikkat çekerek, yeni kurulacak olan belediyenin hiçbir sistemin olmadığını ve her şeyin sıfırdan kurulacağına edileceğini dikkat çekti.  Pilten, Yeşilyurt’un bu yeni yapılanmasında ilk belediye başkanının yapacağı uygulamaların çok önemli olduğunu ve sistemin en başta çok iyi ve organize şekilde, hızlı bir biçimde kurulması gerektiğini söyledi.

Yeni Yeşilyurt’un sosyal yapısını bilerek projeleri hayata geçirmek çok önemli…

Pilten, "Bir çok farklı kültürü ve sosyo-ekonomik sınıfları içerisinde bulunduracak olan Yeşilyurt için yapılacak projeler bu farklılıklar göz önünde bulundurularak yapılmalı. Örneğin Dilek’te yaşayan bir insanla Fahri Kayahan’da yaşayan bir insanın beklentileri aynı değildir. Aynı şekilde diğer bütün bölgelerimiz içinde bu geçerlidir. Bunun için ortak akıl çok önemli, sürekli vatandaşla istişare halinde olunması lazım. O zaman yapılan projeler amacına uygun ve gerçekten güzel projeler olur."dedi.

Alt merkezler oluşturulacak…

Bir çok projelerinin olduğunu dile getiren Pilten, "bu projeleri hayata geçirebilmemiz için ilçe merkezini iyi bir yere konuşlandırıp bir den fazla alt merkez oluşturarak yoğunluğun eşit şekilde dağılmasını sağlamamız çok önemli. Bunun başarılı bir şekilde hayata geçirilmesinden sonra her şeyin çok rahat olacak" diye konuştu.

Yeşilyurt üretimin kalbi olacak…

"5 adet sanayi sitesini sınırları içerisinde bulunacak Yeşilyurt her sektörden dünyanın her yerine ürün gönderecek seviyeye gelmeli." diyen ve bazı fabrikanın ihracat çalışmalarının olduğunu belirterek, bunun yetersiz olduğuna dikkat çeken Pilten, "hem yerelde çalışan işletmecilerimizle hem de ulusal statüdeki firmalarla görüşmelerin yapılarak büyük yatırımlar için büyük adımlar atılmalıdır" dedi. Organize sanayi sitelerimizin haricinde Özsan ve Yeni sanayi sitelerimizde de bir takım çalışmaların yapılması gerektiğini ve bu iki sanayi sitesinin de hem daha verimli hem de daha organize şekilde çalışması için gerekli çalışmaların hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

Trafik sorunu yeni Yeşilyurt’ta şu an için en büyük problem…

Pilten, "Büyük bir alanda konuşlanan yeni Yeşilyurt’ta sanayi sitelerinin çokluğu yeni yerleşim merkezlerinin kurulması doğal olarak trafik sorununu da oluşturuyor. Özellikle işe gidiş geliş saatlerinde çevre yolunda yaşanan tıkanıklıklar vatandaşımızı büyük ölçüde rahatsız ediyor. Oluşturulacak alt merkezle bu yoğunluk azaltılacak olup ayrıca yeni yapılacak olan yol ve sosyal alan çalışmalarıyla da hiçbir sorun kalmayacak"dedi.

İnşaat Mühendisi olan Pilten, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı iken istifa ederek aday adayı olmuştu. Pilten, halen AK Parti'den Malatya Belediye Meclis Üyesi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız