SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Bölge Toplantısı Malatya'da

A- A+ PAYLAŞ

Bölgeler Arası İş Geliştirme Platformunun ilki Malatya'da gerçekleştirildi.

Anemon Otel Safir Salonu'nda MAKİAD tarafından gerçekleştirilen toplantıya Vali Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hüsamettin Gülhan, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Aktif İş Adamları Derneği (MAKİAD) Başkanı Ömer Fatin Nalçacı, Adıyaman Sanayici ve Genç İş Adamları Derneği (ASGİAD) Başkanı Fatih Bilgiç ve Elbistan Sanayici ve İş Adamları Derneği (ELSİAD) Başkanı Alaattin Arslan'ın yanı sıra çok sayıda iş adamı katıldı.

Vali Ulvi Saran, yaptığı konuşmada, "Ülkemiz hızla gelişiyor. Sanayici ve iş adamlarımız atıl duran kaynaklara ruh kazandırıyor. İş birliği arayışı il düzeyinden bölge düzeyine taşındı. Bugün artık devletin değil, iş adamlarımızın fabrika kurma dönemi başladı. Burada iş geliştirme platformu güzel bir örnek teşkil ediyor. Ortaya koyulacak önerilerle güzel bir sinerji oluşturulacağına inanıyorum" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, bu tür birlikteliklere ihtiyacın olduğuna işaret ederek, "Doğu'da çevre illerle olan diyalog yetersiz kalıyor. Dünya globalleşiyor. Dünya'nın bir ucundan gelen yatırımcı bizlerle rekabet ediyor. Burada önemli olan bizimde onlarla rekabet edebilmemiz. O nedenle bu tür toplantılar büyük önem taşıyor. İş geliştirme ve AR-GE faaliyetlerine önem vermeliyiz. Orta ve uzun vadede sanayi ve iş adamlarımıza bu tür toplantıların büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Çünkü ilin gelişmesi sanayinin gelişmesiyle paraleldir" diye konuştu.

MAKİAD Başkanı Ömer Fatin Nalçacı da, iş geliştirme platformu toplantısının ilkini Malatya'da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Dünya'da ve Türkiye'de her şeyi devletten bekleme dönemi çoktan geride kaldı. Bundan Sonra Sivil Toplum Kuruluşlarına büyük iş düşüyor. Bu nedenle de iş adamlarımıza hedef belirlemeleri açısından destek sağlamalıyız. Bu tür toplantıların önemi de böylelikle bir kez daha ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yaptığı konuşmada, "Kalkınmaya şehir bazında bakmıyoruz. Türkiye'nin 100. yılında ekonomik olarak ilk 10 ülke arasına girmesiyle birlikte hedeflerimize de ulaşacağız. Şehir değil, bölgesel ve toplu kalkınmayı kendimize hedef edinmek zorundayız. Ülkenin geleceğine karamsar değil, umutlu bakıyoruz. Son dönemlerde ihracat konusunda güzel çalışmalar oldu. Özellikle komşularla geliştirdiğimiz güzel ilişkiler neticesinde ihracat arttı" dedi.

ASGİAD Başkanı Fatih Bilgiç ise, sağlam ticari ilişkilerin ahlaklı ve erdemli tüccarlar arasında olabileceğini söyleyerek, "Bugün bizim içinde bulunduğumuz ticari sıkıntının kaynağı güven eksikliği, ortak akıl olmayışı ve biz yerine ben duygusunun ön planda olmasıdır. Umut ediyorum ki, bugün kurduğumuz bu birliktelik daha da büyüyerek, ilerleyecektir" ifadesine yer verdi.

ELSİAD Başkanı Alaattin Arslan da, "İktisadi zaferler büyük önem taşıyor. Para kimdeyse söz de onda oluyor. Borç alanında boynu bükük kalıyor. Bu coğrafyada ülkemizin güçlü olabilmesi için ticari zaferler kazanmalıyız. Ticari ilişkileri güçlendirerek, bu zaferleri kazanacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hüsamettin Gülhan, "Ziraat Bankası Finansmanı ile Tarımsal Kalkınmalar" konulu bir konferans verdi. Gülhan, Malatya'da heyecan olduğunu kaydederek, "Malatya'da güzel işler yapılacağına inanıyorum. Biz de Ziraat Bankası olarak sizlerin yanında olacağız. Bu kapsamda ilçe ve beldelerimizde tek olmanın gururunu yaşıyoruz. İş adamlarımızın olduğu her yerde olma hedefimiz var" ifadesine yer verdi.

Platform toplantısında Vali Ulvi Saran, katılımcılara kayısı takdim etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız