SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlk Defa Bu Kadar Rahattık.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:00:04
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta Yeni Malatyaspor'un, sağanak yağmur altında İzmir temsilcisi Altay’ı 4-0 yendiği karşılaşma sonrası açıklamada bulunan Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu, Play-off hedefi olan takımların puan kaybettikleri haftada önemli bir 3 puan aldıklarını söyledi.

Geride kalan 3 haftada 7 puan aldıklarını anımsatan Mumcu, “Altay karşısında aldığımız galibiyet bizim için çok iyi oldu. Ben ilk defa kendi evimizde bu kadar rahat maç izledim ve ilk defa enteresandır, şans faktörünün kısmen de olsa havanın etkisiyle yanımızda olduğu bir maç izledim. Daha da iyisi 3 maçta 7 puan aldık. İnşallah bu istikrarı, takım kurgusunu kaybetmeden, hedeften sapmadan, Play-off mücadelemiz devam edecek” dedi.

Mumcu, Alanyaspor maçında da alacakları puan ya da puanlarla ilk 5 sürecini devam ettirmek istediklerini kaydederek, şunları söyledi: 

“Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Olumsuz hava koşullarına rağmen takımı yine yalnız bırakmadılar. Altay maçı bizim için önemliydi. Hemen arka sıramızda bulunuyorlardı. Bu anlamda önemliydi. Rahat bir şekilde kazanmamız bizi çok mutlu etti. Alanya maçında da alacağımız puan ya da puanlarla ilk 5 ve Play-off sürecimiz devam etmiş olacak. Play-off’u takip eden takımların puan kaybettiği bir haftada önemli bir 3 puan aldık. Bu hafta bu anlamda enteresan oldu. Her şey bizden yanaydı.”

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan ise, Altay karşısında kazanmayı çok istediklerini ifade ederek, haklı bir galibiyet aldıklarını belirtti.

Kızıltan, futbolcuların rakip karşısında çok coşkulu ve istekli oynadıklarını söyleyerek, “4-0’ın değerlendirmesi kolay ve güzel. En başından oyuncularıma teşekkür ediyorum. Gerçekten çok özverili bir şekilde çalışıyorlar. Her hafta daha iyi olma yönünde çok gayretliler. Bugünde oynadığımız rakip Altay idi. Türk futbolunun önemli kulüplerinden biri. Kadrosuna baktığımızda da çok önemli oyuncular var. Ama biz bugün kazanmayı gerçekten çok istedik. Çok coşkulu oynadık. Çok pozisyonumuz var. Rakibe pozisyon vermeden oynadık. Haklı, güzel ve ihtiyacımız olan bir galibiyet aldık. Geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi bu maçta geride kaldı. Eğer hedefe gidiyorsak, olumlu maçlardan da ders çıkararak, yolumuza devam etmek durumundayız. Oyuncularıma, Malatya’ya ve Malatya taraftarına güzel bir gün geçirttikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

4-0’lık skora rağmen futbolcuların oyun disiplininden kopmadan mücadele ettiklerini dile getiren Kızıltan, “Sahada rehavet diye bir şey yoktu. Zeminin kayganlığını da göz önünde bulunduracak olursak, yapma isteği vardı ama bazen olmadı. Ama şu çok güzeldi; 4-0 olmasına rağmen oyun disiplininden hiç kopmadan oynamaya çalıştık. Futbolcularımızın pozisyona girme çabaları da vardı. Bu pozisyonları da yakaladık. Ben sahada rehavete kapılmış bir takım görmedim. Aksine 4-0’ken bile gol yememe adına var gücüyle çalışan ve pozisyona giren bir oyuncu grubu gördüm” dedi.

Bu arada, Altay takımını Teknik Direktörü Turgut Uçar, basın toplantısına katılmadı. Uçar’ın kendisini basın toplantısına davet eden TSYD görevlisine, açıklamada bulunmayacağını söylediği bildirildi.

Öte yandan, karşılaşmanın 29. dakikasında rakibiyle mücadelede sakatlanan Yasin, hastaneye kaldırıldı. Bu futbolcunun durumu hakkında bilgi verilmedi. Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sağlık ekibimiz Yasin'in sakatlığıyla yakından ilgileniyor. Çekilecek MR'a göre de durumuna bakacağız" dedi. 

Diğer yandan maç sırasında sara krizi geçirdiği belirtilen bir taraftar da ambulansla hastaneye götürüldü.

TOPLU SONUÇLAR VE PUAN SIRALAMASI..

2. Lig Beyaz grupta haftanın maçlarının sonuçları şöyle:

Anadolu Selçukluspor:2- Gaziosmanpaşa:0

Bayrampaşa:2- İskenderun D.Ç.:1

Kırklarelispor:1- Körfez Futbol:2

Çamlıdere Şeker:0- Ofspor:0

Denizli Belediye:0- Kızılcahamam:1

Balıkesirspor:1- Tokatspor:0

Yeni Malatya:4- Altay:0

Eyüpspor:2- Alanyaspor:0

Bu skorların ardından ligde son puan sıralaması şöyle oluştu:

TakımO P

1.Balıkesirspor 23 49

2.İnegölspor 23 42

3.Tokatspor 24 39

4.Kırklarelispor 24 38

5.Yeni Malatyaspor 23 37

6.Kızılcahamamspor A.Ş.24 36

7.Alanyaspor 24 35

8.Bayrampaşa 24 34

9.Altay 24 33

10.Eyüpspor 23 31

11.İskenderun Demir Çelikspor 23 31

12.Anadolu Selçukluspor 24 25

13.Ofspor 23 25

14.Körfez Futbol Kulübü 23 24

15.Çamlıdere Şekerspor A.Ş. 24 22

16.Denizli Belediyespor 23 22

17.Gaziosmanpaşa 24 18

FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız