SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İlk Defa Malatya'dan Başlıyoruz'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:42:24
'İlk Defa Malatya'dan Başlıyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanlığı tarafından mahalle, köy temsilcileri ve sandık sorumlularına eğitim verildi. Eğitim Programına CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ile Prof.Dr. Seyhan Erdoğdu da katıldı. 

Açış konuşmasını yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerin ülkenin kaderi açısından çok önemli olduğunu belirterek, CHP olarak bu seçimlere çok iyi hazırlanmak zorunda olduklarını söyledi. Seçim gününde CHP görevlilerinin sandıklara çok iyi sahip çıkması gerektiğini belirten Kiraz, CHP iktidarına herkesin ihtiyacı olduğunu söyledi.

Programda daha sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ülkenin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, TBMM’de görüşülen İç Güvenlik Paketi yasasını sert bir dille eleştirdi. Tasarının Meclis’ten geçmesi durumunda birçok özgürlüğünün kısıtlanacağını öne süren Ağbaba, Türkiye’nin 12 Eylül askeri darbesi dönemine döneceğini ve sıkıyönetim idaresinden daha kötü duruma gelineceğini söyledi.

İç Güvenlik Paketinin geçmesi durumunda Türkiye'de var olan demokrasi kırıntılarının da yok olacağını belirten Ağbaba, “İç Güvenlik Yasası'na hep beraber karşı çıkacağız. Bunun Meclis'ten geçmemesi için Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri olarak bilin ki uğraş vereceğiz ve bunu geçirtmeyeceğiz” dedi.

Türkiye de bu eğitimin ilkinin Malatya da yapıldığını belirten Ağbaba, sandık çevresi güvenliğinin önemli olduğunu ve 7 Haziran’daki seçimlerde sandıklara sahip çıkılmasının hem CHP adına hem de Türkiye adına oldukça önemli olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Seyhan Erdoğdu ise, mahalle ve köy temsilcileri ile sandık çevresi sorumluların çalışma yöntemleri üzerine eğitilmelerini sağlamak için Malatya’da olduğunu, Malatya’da toplam olarak 527 bin 645 seçmenin olduğunu ve 2 bin 108 sandıkta oy kullanacağını söyledi. Erdoğdu, “Dolayısıyla mahalle ve köy temsilcilerimizin ataması yapıldıkça bu 2108 sandığımızın sandık çevresi sorumlularının atamaları yapıldıkça o kişilerin de giderek artan sayımlarda bu salonlarda sandık çevresi mahalle köy temsilcisi eğitimlerini almalarını planlıyoruz. Bu eğitimlerimiz çok diğer eğitimlerimiz gibi uzun süreli olmayan seçimde yapacağımız çalışmalara yönelik kısa süreli ardından soru cevap yöntemiyle en fazla 1,5 saat içerisinde bitireceğimiz eğitimler sayı olarak büyük salonlarda yapılabilir. Ama mutlaka mahalle köy temsilcilerinin atanması gerekir. Bu konuya dikkat vermeleri gerekir. İlk defa Malatya da başlıyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız