SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlk Defa Taksim'de Olmayacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:23:59
A- A+ PAYLAŞ

 

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, 1 Mayıs'ta Türk-İş olarak Taksim'de değil, İzmir'de olacaklarını söyledi. 
 
Demiryol-İş Malatya Şube Başkanı Nurettin Öndeş'i ziyaret eden Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş olarak 1 Mayıs'ta Taksim'de değil, İzmir'de olacaklarını söyledi. Atalay, Türk-İş olarak İzmir'de yoğun bir katılım sağlayacaklarını kaydederek, "15 gün sonra 1 Mayıs var. Türk-İş olarak son 1 haftadır toplantılar yaptık ve yeni bitirdik. 1 Mayıs'ta Taksim mi olacak? Orası mı olacak? Biz burada 15 senedir bununla uğraşıyoruz. Bugüne kadar da bütün 1 Mayıs'larda Türk-İş olarak hep Taksim'de olduk. 3 sene önce 1 Mayıs normal tatil olarak kabul edildi. 2 senedir de arkadaşlarımız izinli oluyor. 30 senedir istediğimiz bir şeydi" dedi. 
 
İlk defa 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamayacaklarına dikkat çeken Atalay, şunları söyledi: 
 
"Bu sene ilk defa 1 Mayıs'ta biz Taksim'de olmayacağız. Türk-İş olarak İzmir'de olacağız. 1 Mayıs'ı ana merkezimiz İzmir odaklı ama Türkiye'nin 81 vilayetinde Taksim'de dahil bahar havasında, sıkıntı ve problemlerimizin dile getirildiği bir platform oluşturma kararı aldık. Biz Türk-İş olarak İzmir'de olacağız. İstanbul ve Ankara'ya da yoğun bir katılım sağlayacağız. Türk-İş'e yakışır şekilde, sıkıntılarımızın anlatıldığı bir alan olmasını istiyoruz. Şenlik havasında, bahar havasında, dökmeden derdimizi çok rahat anlatacağımız bir platform oluşturma gayreti içerisindeyiz. Yıllardır İzmir bölgesi 1 Mayıs'ı orada kutlamamızı istiyordu. Türk-İş yönetimi aldığı karar neticesinde 1 Mayıs'ı İzmir'de kutlayacak."
 
Atalay, Türkiye'de ilk defa işçi sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili çalışma yapıldığını ifade ederek, "Çalışma hayatıyla ilgili bir sürü sıkıntı var. Bu ülkede köle gibi çalışan taşeron işçiler var. Bu ülkede kuralsızlık var. Bu ülkede işçi sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili ilk defa komisyonlarda gündeme geliyor. İşçi sağlığıyla ilgili yıllardır Türkiye'de bir kanun yok. İlk defa alt komisyona geliyor, daha sonra üst komisyona gidecek. Ya cumartesi ya da pazartesi günü meclisten kanun geçecek. Bu işin öncüsü de Türk-İş olmuştur. 1 Mayıs'ta kürsülerde bunu söyleyeceğiz" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız