SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlk Değil, 15. Sıradayız"!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:33:53
A- A+ PAYLAŞ

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Malatya'nın bebek ölüm oranında Türkiye'de ilk sırada yeraldığı haberinin doğru olmadığını, TÜİK'in bu konudaki istatistiklerine itiraz edildiğini açıkladı.

Müdürlüğün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"TUİK verilerinin kaynak gösterilerek basında yer almış olan 03.02.2014 tarihli haberde; ilimiz 2012 bebek ölüm oranı binde 19,5 ile Türkiye sıralamasında birinci olarak açıklanmıştır.

Söz konusu haber 2012 yılı TUİK verilerine istinaden hazırlanmış olup, TUİK’in açıkladığı veriler istatistiksel olarak ilimiz gerçeğini yansıtmadığı için 2012 yılında Kurumumuz tarafından itiraz edilmiştir.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun 18.06.2013 tarih ve 63069 sayılı yazısında Malatya ilinde  “28 hafta”  ve üzeri bebek ölüm oranı 2012 yılında binde 9,9 belirtilmiştir. Bu verilere göre ilimiz Bebek ölümünde 15. sırada bulunmaktadır. 

Bakanlığımız tarafından resmi olarak açıklanmamakla birlikte 2013 yılı bebek ölüm sayılarımız da Ölüm Bildirim Sistemi verilerine göre 116 olup  (binde 9) olarak tespit edilmiş ve 2012 yılına göre düşüş gözlenmiştir

Bebek ölüm sayılarımız ile ilgili olarak yayınlanan haber gerçeği yansıtmamaktadır. Halkımıza önemle duyurulur. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız