SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Duruşma Sahurda Bitti

A- A+ PAYLAŞ

Haziran ayında polis tarafından gerçekleştirilen, sahte reçetelerle "ilaç yolsuzluğu" operasyonuyla ilgili olarak haklarında 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan 24 sanığın yargılanmasına başlandı. 5 ayrı dava dosyasının ilk duruşmaları toplam 17 saat sürdü. Operasyonda gözaltına alınan ancak salıverildikten sonra savcılığın itirazı üzerine hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılması üzerine kayıplara karışan dönemin Eczacı Odası başkanı Bülent K. de, yaklaşık 2 aylık firariliğin ardından yargılamayı yapan mahkemeye teslim oldu, tutuklu olarak duruşmada yeraldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde haklarında "Zincirleme eylem şeklinde iştirak halinde resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlamasıyla 5 ayrı dosya halinde dava açılan sanıkların yargılaması, 25 Ağustos Perşembe günü başladı ve 26 Ağustos Cuma’ya bağlayan gece yarısından sonra 01.30’a kadar devam etti.

DAVANIN SANIKLARI

Duruşması yapılan ve eczane adlarına göre ayrılan 5 dosyadaki tutuklu-tutuksuz tüm sanıklar şunlardı:

  • Do.. Eczanesi Davası

Dr.Remzi Ö., Dr.Halil A., Dr.Barış Ç., Uğur S., Umur K., Orhan P., Mustafa U., Ünal K., Tuncay E. ve Erdal Y., 

  • Be..Eczanesi Davası

Dr.Halil A., Turabi T., Özgür G..

  • Ne.. Eczanesi Davası

Seyit Remzi L., Ali Kemal L., İbrahim D., Dr.Remzi Ö., Dr.Halil A., Erdal Y. ve Mahmut S..

  • Sa.. Eczanesi Davası

Bülent K., Yüksel G., Leyla Ö., Ali A., Dr. Remzi Ö.

  • Fa.. Eczanesi

Mustafa U., İlyas B., Dr. Halil A., Mahmut S., Murat Ç., Şerif K., Ahmet Ç..

TAHLİYE KARARLARI..

Duruşmalarda Do.. Eczanesi dosyası için açılan davada Dr. Remzi Ö., Uğur S., Tuncay E. ve Erdal Y. hakkında tahliye kararı çıktı.

Be..Eczanesi dosyası için açılan davada Turabi T. ve Özgür G. hakkında tahliye kararı verildi..

Ne.. Eczanesi dosyası için açılan davada İbrahim D. hakkında tahliye kararı verildi.

Sa.. Eczanesi dosyası için açılan davada Ali A. ve Dr. Remzi Ö. hakkında tahliye kararı verildi.

Fa.. Eczanesi dosyası için açılan davada  tahliye kararı verilmedi.

Duruşmalar soncunda adlarına sahte reçete yazıldığı iddia edilen tüm kişilerin ikinci duruşmalara zorla getirilmelerine karar verilerek, duruşmalar ileriki bir tarihe ertelendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız