SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Gösterimi Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:09:17
İlk Gösterimi Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü ile Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle, “57. Alay” isimli tiyatro oyununu sergiledi.
 
Sabancı Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyuna Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Malatya Baro Başkanı Avukat Eyüp Kutlubay, bazı daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, oyunculara çiçek verdi.
 
Ertan Mumcu, yaptığı konuşmada,  “Tiyatro, insanı insanca insana anlatan bir sahne sanatı. Seyyar Tiyatro sahnemizle, havaların ısınmasıyla birlikte şehir tiyatromuz başta çocuklarımız olmak üzere vatandaşlarımızın ayaklarına giderek oyunlarını sahnelemeye devam edecekler. 57. Alay tarihimizde şanlı direnişin sembolüdür. Arkadaşlarımız Çanakkale Zaferi Haftası ve Dünya Tiyatrolar Gününde bu şanlı direnişi oynuyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
 
“57. Alay” adlı oyununun senaryosu Tuğrul Gökmen Şahin ile Burak Gün tarafından yazıldı ve yine Tuğrul Gökmen Şahin’in yönettiği oyunda 8 oyuncu görev aldı.
 
Çanakkale Savaşında cephenin en ön safında yer alan ve düşman askerine geçit vermeyen 628 kişiden oluşan 57. Alayın hikayesinin anlatıldığı oyun, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. 628 kişinin tamamının şehit olduğu 57. Alay tarih sayfasındaki yerini alırken, izleyenler oyunu ayakta alkışladı.
 
57. Alay adlı oyunun ikinci gösterimi 10 Nisan Salı günü saat 20.00’de, Üçüncü gösterimi ise 11 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’de yine Sabancı Kültür Sitesi’nde ücretsiz olarak sahnelenecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız