SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Grup Avusturalya'dan

A- A+ PAYLAŞ

Darende ilçesine 2009 yılının ilk yabancı turist kafilesi Avustralya'dan geldi. Toplam 15 kişilik kafileyi ilçe Kaymakamı Vural Karagül, Belediye Başkanı İsa Özkan ve beraberindekiler karşıladılar.

Kaymakam Vural Karagül, "Darende’ye yaptığımız turizm projeleri ilk meyvelerini vermeye başlamıştır. Umut ediyoruz ki bundan böyle Darende esnafının gelir kaynağının bir çoğunu artık turizm gelirleri oluşturacaktır" dedi .

Belediye Başkanı İsa Özkan ise, "Darende artık bir turizm kenti olma yönünde rüştünü ispatlamıştır. İlçenin gelişmesi yönünde yapılan projelere ilave olarak İnönü Üniversitesince ilçemize açılması planlanan Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu'nun bir an evvel açılması için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir" dedi.
Kafilede bulunan turistlerin özellikle kayısıyı sormaları ve bilgi almaları dikkat çekti. Turistlerin kayısıya ilgisi karşısında Kaymakam Karagül ve Belediye Başkanı Özkan tarafından turistlere kayısı hediye edildi.

Bu arada, son yıllarda yapılan turizm ağırlıklı projeler sayesinde Darende bir cazibe merkezi haline geldi. Tohma kanyonu projesi ve Günpınar şelalesi çevre düzenlemesi projesi tamamlanarak yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız